Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,63 Ft
Euró
385,13 Ft
Font
450,71 Ft
Bitcoin
71,083 $

Az első negyedévben a Samsung volt a világ legnagyobb okostelefon-kiszállítója

Látványosan növekedett a szállítási volumen az okostelefonoknál az elmúlt időszakban.

...svg content...Fotó: Unsplash/Anh Nhat
Mobil

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat által hétfőn közzétett jelentés adatai alapján a Samsung lett a világ legnagyobb okostelefon-kiszállítója az első negyedévben.

A jelentés szerint világszerte 7,8 százalékkal, 289,4 millióra nőtt az okostelefonos kiszállítása az előző év azonos időszakához képest, ami egyértelműen a piac élénkülését sugallja. Ez volt a harmadik egymást követő negyedév, amikor növekedést jegyeztek. Soron kívül Szentkirályi Alexandra lassan szinte félve vezet Budapesten a kátyúk miatt (videó)

A Samsung eladásai éves szinten 0,7 százalékkal, 60,1 millióra csökkentek, a piaci részesedése 20,8 százalékra mérséklődött a tavalyi első negyedévi 22,5 százalékról. A lista második helyére az Apple került: a vállalat piaci részesedése 20,7 százalékról, 17,3 százalékra esett 50,1 millió kiszállított készülékkel, ami 9,6 százalékos csökkenést jelent.

Eközben a harmadik helyen végzett kínai Xiaomi az egy évvel korábbinál 33,8 százalékkal több, 40,8 millió készüléket szállított ki a március végén zárult három hónapban, ezzel a piaci részesedése 14,1 százalékra ugrott az egy évvel korábbi 11,4 százalékról.

Karácsony odaszólt: „Vitézy Dávid egy okos fiú, csak ne bízzunk rá közpénzt”

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere keményen odaszólt Vitézy Dávidnak, akit okos fiúnak tart, de szerinte jobb, ha nem bíznak rá közpénzt.

Öt autó rohant egymásnak az M7-esen Törökbálintnál

Több autó is egymásnak rohant az M7-es autópályán Törökbálintnál, ami miatt az érintett szakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.