Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,68 Ft
Euró
385,71 Ft
Font
449,41 Ft
Bitcoin
66,212 $

Hatalmas változás készül a magyar patikákban

Takács Péter úgy fogalmazott, az emberek éjszaka is szeretnének gyógyszerhez jutni, és ezt valahogy ki kell szolgálni.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Gyógyszerautomaták szolgálatba állításával javítaná Takács Péter egészségügyi államtitkár a gyógyszerekhez való hozzáférést, ám az ötlet nem váltott ki osztatlan lelkesedést a patikusokból – írja a Népszava a Magyar Gyógyszerészi Kamara pénteki mezőkövesdi vándorgyűlésén elhangzottakra hivatkozva.

Takács Péter szerint az emberek éjszaka is szeretnének gyógyszerhez jutni (ez pedig a gyermekgyógyszerek esetében is igaz), és ezt valahogy ki kell szolgálni. Mint mondta, ehhez a gyógyszer-automata az egyik lehetséges út, ezeket az eszközöket csak szigorú feltételek mellett lehetne üzembe helyezni. Soron kívül Alapításának 100. évfordulója alkalmából különleges 100 forintos érmét bocsát ki az MNB

A másik út – tette hozzá –, hogy megyénként kijelölnek két-három gyógyszertárat, amelyeknek 24 órában kellene nyitva tartaniuk. „Jelenleg ezek az irányok” – közölte az egészségügyi államtitkár. Szerinte ha eldőlt, hogy milyen lesz az új gyógyszertári ügyeleti rendszer, csak azután tud a szolgáltatás finanszírozásáról beszélni.

Korábban azt is megírtuk, hogy március közepén megjelent a Magyar Közlönyben Pintér Sándor belügyminiszter rendelete a stratégiai gyógyszerlistáról. Annak mellékletében 312 olyan stratégiai gyógyszerhatóanyagot sorolnak fel, amelyek szükségesek a magyarországi betegellátás biztonságos fenntartásához, a részleteket ebben a cikkben fejtettük ki.

Tarjányi Péter szerint Robert Fico testőrei "a legalapvetőbb feladatukat mulasztották el"

Tarjányi szerint "Magyarországon nem fordulhatnak elő olyan hibák", mint Szlovákiában.

Karácsony Gergely jövőképében nincs olyan, hogy nincsenek autók a fővárosban

A főpolgármester vázolta, hogyan képzeli a budapesti forgalomcsillapítást, de arra is kitért: több tucat, a gyorshajtós szakaszokra telepített kamera áll készenlétben, hamarosan már a csekkeket is „szórhatják”.