Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,438 $

Az OTP Bank figyelmeztette ügyfeleit, folyamatosan próbálkoznak a csalók

Az OTP Bank újabb figyelmeztetést adott ki a csalók kapcsán.

...svg content...Fotó: MTVA/Bizományosi: Balaton József
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az OTP Bank egy, az ügyfelei számára megküldött üzenetben figyelmeztette ügyfeleit arról, hogy a csalók egy most terjedő e-mailben vírusirtóként beállítva próbálják az ügyfelekkel letölteni azt a szoftvert, mellyel – ha óvatlanok – hozzáférést biztosíthatnak bankszámlájukhoz.

A bank kiemelte, a félrevezető levélben a Magyar Nemzeti Bank és több pénzintézet logója is szerepel, de ettől a levél még nem hiteles. Az OTP Bank tájékoztatása szerint a csalók újabb levélben a Magyar Nemzeti Bank által javasolt „víruskezelő” program letöltését ajánlják. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

A bank információi szerint a bűnözők most elsősorban az androidos eszközökkel rendelkező banki ügyfeleket próbálják így félrevezetni. Amennyiben valaki letölti a csalók által ajánlott programot és beírja adatait, úgy lényegében átengedi a bűnözőknek a számlája feletti irányítást.

Az OTP Bank nyomatékosan arra kéri ügyfeleit, ne dőljenek be a csalók újabb próbálkozásának, mivel a program nem vírusirtó program. Kérik, minden esetben legyenek körültekintőek az ügyfelek és kérésre se telepítsenek semmilyen szoftvert eszközeikre.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.