Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,059 $

Ilyet sem tapasztalhatunk gyakran hazánkban: kettészakadt az ország időjárása

Mint kiderült, több mint 15 fokos különbség volt az országrészek között szerdán.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A HungaroMet Nonprofit Zrt. nemrégiben arról számolt be a Facebook-oldalán, miszerint szerdán több mint 15 Celsius-fokos különbség volt az ország keleti és nyugati részében mért maximumhőmérsékletek között.

Mint írják, az északnyugati tájakon az ilyenkor szokásos 15-16 foknál is némileg hűvösebb lett az idő a viharos széllel érkező hideg légtömeg hatására. De a csütörtökön megosztott bejegyzéshez egy infografikát is mellékeltek.

Eszerint a Komárom-Esztergom vármegyei Vérteskethelyen 12,1 Celsius-fok volt a maximumhőmérséklet. Míg a Dunától keletre továbbra is az átlagosnál jóval melegebb volt, sőt a Hajdú-Bihar vármegyei Bagaméron 28,6 fokig kúszott a hőmérő higanyszála.

Hozzáteszik: az csak 0,4 fokkal maradt el a napi melegrekordtól. Emellett az infografika által arra is fény derült, hogy a Tiszántúlon jellemzően 10-12 fokkal volt melegebb az ilyenkor szokásosnál.

„Éjszaka továbbra sem fázhattunk, hiszen 5 és 13 fok közé süllyedt csak a hőmérséklet” – jegyzik meg a Facebook-posztban. Korábban egyébként azt is megírtuk, hogy kedden is nyárias áprilisban volt részünk, megdőlt egy újabb rekord.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.