Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,54 Ft
Euró
387,76 Ft
Font
452,28 Ft
Bitcoin
66,224 $

Jön az ingyenes készpénzfelvétel a postákon

A postákon is lehetőség lesz a havi 150 ezer forintos ingyenes készpénzfelvételre.

...svg content...Fotó: Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója beszédet mond a nyíregyházi Posta Lottózó átadásán 2024. április 10-én. Mellette Balczó Barnabás, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója. A két társaság húsz új Posta Lottózót nyit országszerte. MTI/Balázs Attila
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A jövőben a bankjegykiadó automaták mellett a postákon is lehetőség lesz havonta két alkalommal ingyenesen felvenni legfeljebb 150 ezer forintnyi készpénzt, miután az erről szóló jogszabálymódosítást elfogadta az Országgyűlés, ami újabb remek lehetőséget jelent a lakosság számára.

A kormány döntése értelmében 2023 júliusától van a lehetőség a vásárlással egybekötött készpénzfelvételre, legfeljebb 40 ezer forintos értékben, így a jelenlegi módosítás tovább növelheti a készpénzfelvétel lehetőségét. Valószínűleg sokan fognak élni ezzel a lehetőséggel, már az első naptól kezdődően. Soron kívül Üvegszilánkok voltak a gyermekek ebédjében az iregszemcsei általános iskolában, többen megsérültek

Mindez pedig sokat javít azon településeken élők helyzetén és életminőségén, ahol nem elérhető bankautomata, de posta működik – írja az MTI. A Portfolio cikkében megjegyzi, az MNB pedig mindeközben:

A bankautomatának elérhetőségének a javításával támogatja a készpénz elérhetőségét; három településcsoport (fővárosi kerület, vármegyeszékhely, vármegye egyéb települése) szerint ír elő elvárt átlagos ATM rendelkezésre állási darabszámot – részletezik.

A Magyar Posta folyamatosan monitorozza a lehetőségeket, az ügyfelek véleményét, és időről időre változtatásokat vezet be, ezzel is segítvén a lakosságot. A jövőben is várhatóan változások, változtatások, amik által még népszerűbbé válhatnak az egyre hatékonyabban működő posták.

Azahriah: Magyar Péter egyszerre kritizálja a Fideszt és a DK-t, ilyen még nem volt

Az egyik legnépszerűbb hazai előadó egy podcastben osztotta meg véleményét Magyar Péter kapcsán.