Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,36 Ft
Euró
386,28 Ft
Font
451,37 Ft
Bitcoin
67,031 $

Lezuhant egy daru egy része Floridában, egy ember életét vesztette

Egy ember életét vesztette, kettő pedig megsérült a balesetben.

...svg content...Fotó: Unsplash/Guillaume TECHER
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

A helyi hatóságok közlése nyomán számolt be az AP arról, hogy egy ember életét vesztette, kettő másik pedig megsérült és kórházba került, miután csütörtök délután egy darurész lezuhant egy épületről Fort Lauderdale belvárosában.

Stephen Gollan, a Fort Lauderdale-i tűzoltóság vezetője egy sajtótájékoztató keretében osztotta meg, hogy a munkások éppen a daru „lépcsőzését” végezték egy magasház építése során, amikor a daru magasságának növelésére előkészített rész elszabadult. Soron kívül Eltűnt 13 éves lány megtalálása érdekében kéri a lakosság segítségét a rendőrség

A darurésszel együtt egy építőmunkás is lezuhant, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Maga a daru az épülethez rögzítve maradt. Gollan azt is megosztotta, hogy a darurész egy közeli hídra zuhant, s legalább két járművet megrongált.

A balesetben megsérült egy nő és egy férfi is, akiket egy közeli kórházba szállítottak stabil állapotban. Úgy tudni, egy harmadik ember is megsérült, ám ő nem kérte a kórházba szállítását. A lezuhanó darurész miatt a hídban is kár keletkezett, ami miatt az úttestet a javításig határozatlan időre lezárják. A híd alatt futó folyót szintén lezárták a hajóforgalom elől.

Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Ma már 10 hajléktalan ember közül 4 elmúlt 60 éves, többségük pedig beteg és munkaképtelen.

Ilyen repjegyárra számítson, aki repülővel érkezne a nyári futball Európa-bajnokságra

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság hatására jelentősen megnőtt a Németországba irányuló repülőjegyek iránti kereslet Magyarországról.