Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,103 $

Reagált a komáromi akkumulátorgyár a veszélyes anyag szivárgásával kapcsolatos hírekre

Fejfájásos panaszok miatt nyolc embert kellett kórházba szállítani további kivizsgálásra.

...svg content...Fotó: Facebook/SK on Hungary
Belföld

Kiss László

Szerkesztő

A komáromi SK On Hungary Kft. akkumulátorgyára cáfolta a veszélyes anyagok szivárgására vonatkozó sajtóinformációkat, miután március 31-én nyolc alkalmazottat fejfájás miatt kórházba szállítottak. Az SK On Hungary Kft. közleménye szerint a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Komáromi Rendőrkapitányság helyszíni vizsgálata nem mutatott ki határérték feletti veszélyes anyagot a gyár területén.

A mobil laboros mérések eredményei egyértelműen megerősítették, hogy nem volt veszélyes szivárgás. A cég megerősítette azt is, hogy függetlenül a hatósági eredményektől, belső vizsgálatot rendeltek el az incidens okainak feltárására, és megelőző intézkedéseket tesznek, hogy a jövőben hasonló eset ne fordulhasson elő. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Az akkumulátorgyár által kiadott közlemény pontosította a 2022. január 20-i incidenssel kapcsolatos sajtóinformációkat is, ugyanis cáfolták, hogy veszélyes anyagok szivárogtak volna ki, vagy hogy 29 munkavállaló rákkeltő anyagoknak lett volna kitéve, amit több mint egyértelművé tettek.

Mint írják, a tűzoltóság aznap megállapította, hogy nem volt külső szivárgás, mivel a mérések a szabványos értékek alatt maradtak. Az akkori 21 dolgozót az orvosi vizsgálatok után további panaszok hiányában hazaküldték.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.