Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,031 $

Rossz nőn hajtottak végre abortuszt Csehországban

A páciens csak egy rutinvizsgálatra érkezett, ám végül egészen más történt.

...svg content...Fotó: Unsplash/philippe spitalier
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Egy prágai kórházat arra utasítottak, hogy fizessen anyagi kártérítést egy külföldi nőnek, aki négy hónapos terhes volt, amikor egy rutinellenőrzésnek induló vizsgálat helyett abortuszon esett át. Az eset a prágai Bulovka Egyetemi Kórházban történt, ahova a csehül és angolul nem beszélő nő rendszeres terhesgondozásra járt.

Az érintett orvosok szerint a nyelvi akadályok miatti félreértés vezetett a szerencsétlen végkifejlethez. A terhessége negyedik hónapjában járó nő ahelyett, hogy egy szokásos vizsgálaton vett volna részt, tévesen egy műtéti beavatkozásnak vetették alá, amely a méh tartalmának eltávolításával járt. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A műtétet a nő beleegyezése és tudta nélkül végezték el, azt ugyanis, mint kiderült, egy másik ázsiai származású betegen kellett volna elvégezniük. A kórház elismerte a súlyos hibát, amelynek során egy nőgyógyász, egy nővér és egy altatóorvos sem tudta azonosítani a megfelelő beteget.

Már beszélni is lehet Ficóval, de az állapota továbbra is súlyos

Robert Fico szlovák miniszterelnök állapota stabilizálódott a második, hosszadalmas műtét után, ám továbbra is súlyos az állapota.