Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,91 Ft
Euró
385,22 Ft
Font
451,05 Ft
Bitcoin
69,824 $

Szálló por veszélyezteti a lakosságot

A szaharai portól szennyezett levegő sokak számára egészségügyi kockázatot jelent.

...svg content...Fotó: Járművek haladnak az óbudai Vörösvári úton 2020. január 10-én. Elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Budapesten Karácsony Gergely főpolgármester, miután a szálló por légszennyezettségi szintje január 8-án és 9-én is három mérőponton meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket. MTI/Szigetváry Zsolt
Belföld

Kiss László

Szerkesztő

Az ország több régiójában is magas a szálló por koncentrációja, figyelmeztetett a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ, amely szerint a délies légáramlat által szállított szaharai por okolható a jelenségért.

Az NNGYK tájékoztatása alapján a természetes eredetű, nagyobb részecskék a légzőrendszerbe jutva még az egészséges lakosságnál is légúti irritációt, köhögést, vagy adott esetben szemirritációt okozhatnak. Soron kívül Érdemes figyelni, több banknál is jelentősen megemelkedtek az éves díjak

„A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ javasolja, hogy a különösen veszélyeztetettek – a gyermekek, a várandós kismamák, a krónikus betegségben szenvedők és az idősek – csak a legszükségesebb esetben menjenek ki a szabadba és kerüljék a szabadban történő munkavégzést, intenzív sportolást és más fizikai tevékenységek végzését. A kitettséget csökkenthetjük védőmaszk viselésével”, írják Facebook oldalukon.

Végezetül hozzáteszik, hogy az előrejelzések alapján késő délután már várható némi csapadék a Dunántúlon, ami jó hatással lehet a levegő minőségének alakulására.

Földméretű bolygót fedeztek fel, amely akár százmilliárd évig is létezhet

De van egy apró bökkenő, ugyanis a csillaga nem volt túl kegyes hozzá.

Fontos újítás lendíthet nagyot a magyar egészségügy helyzetén

A kormány júliustól teljeskörűen bevezeti az új betegút-menedzselő rendszert, amely lehetővé teszi a páciensek számára, hogy maguk jelölhessék ki az orvosi vizsgálatok időpontját.