Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,037 $

Április 1-től jön a napi e-matrica Magyarországon

2024. április 1-jétől lehetőség nyílik egynapos elektronikus autópálya-matricák vásárlására is Magyarországon, amely a teljes díjköteles úthálózaton érvényes.

...svg content...Fotó: Unsplash/Florian Steciuk
Belföld

Kiss László

Szerkesztő

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. tájékoztatása szerint a napi e-matrica bruttó ára a különböző járműkategóriáktól függően 2570 és 5150 forint között alakul. Az úthasználati jogosultság a vásárlás pontos időpontjától érvényes a megjelölt naptári nap végéig, visszamenőleges hatállyal nem vásárolható meg.

A napi e-matricát az autósok április 1-jétől a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban, saját online felületén, valamint a nemzetiutdij.hu oldalon tudják megvásárolni. Azon viszonteladó partnerek esetében, ahol nem biztosított a napi e-matrica vásárlása, a NÚSZ Zrt. kéri az autósokat, hogy előzetesen érdeklődjenek a termék elérhetőségéről.

Fontos információ, hogy informatikai fejlesztés miatt március 31-én 23:00 és április 1-jén 03:00 óra között az e-matrica és a HU-GO e-útdíj szolgáltatások átmenetileg nem lesznek elérhetőek.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.