Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,81 Ft
Euró
387,07 Ft
Font
452,21 Ft
Bitcoin
66,906 $

A lengyel elnök megvétózta az esemény utáni tabletták hozzáférhetőségét könnytő indítványt

Ettől függetlenül mégis könnyebbé válhat a tabletták beszerzése.

...svg content...Fotó: Unsplash/Anshu A
Európa

Kiss László

Szerkesztő

A fogamzásgátló eszközökhöz való hozzáférés körüli viták újra lángra kaptak Lengyelországban, miután az elnök megvétózta az esemény utáni tabletták vény nélküli forgalmazását célzó törvénymódosítást.

A reproduktív egészségügyi ellátáshoz való jog ismételten felkavarta a kedélyeket Lengyelországban az elnök azon döntése nyomán, hogy megvétózza a sürgősségi fogamzásgátló tabletták könnyebb elérhetőségét biztosító törvényt. Az esemény utáni tabletta jelenleg csak orvos által felírva váltható ki a patikákban. Soron kívül Eltűnt 13 éves lány megtalálása érdekében kéri a lakosság segítségét a rendőrség

Andrzej Duda államfő a gyermekek védelmére hivatkozva utasította el a kormánykoalíció által beterjesztett módosítást, amely 15 év felett lehetővé tette volna a készítmény vény nélküli kiváltását. Az elnöki kabinet szerint Duda nem támogathat olyan szabályozást, ami akadályozná a szülői felügyeletet a fiatalkorúak fogamzásgátlási gyakorlata felett.

A kormány azonban nem kívánja elfogadni az elnöki vétót, Izabela Leszczyna egészségügyi miniszter bejelentette, hogy rendelettel biztosítják a gyógyszerészek jogát a sürgősségi fogamzásgátlók felírására, így azok május 1-től vény nélkül is hozzáférhetővé válnak majd, írja az MTI.

Liner/MTI

Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Ma már 10 hajléktalan ember közül 4 elmúlt 60 éves, többségük pedig beteg és munkaképtelen.

Ilyen repjegyárra számítson, aki repülővel érkezne a nyári futball Európa-bajnokságra

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság hatására jelentősen megnőtt a Németországba irányuló repülőjegyek iránti kereslet Magyarországról.