Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
357,34 Ft
Euró
386,41 Ft
Font
448,89 Ft
Bitcoin
61,604 $

2,8-as erősségű földrengés rázta meg Illinois déli részét

Egyelőre sem károkról, sem sérültekről nem érkezett jelentés.

Fotó: Unsplash/Jens Aber A kép illusztráció.
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Az amerikai földtani intézet (USGS) jelentése szerint 2,8-as erősségű földrengést jelentettek Illinois déli részén, Missouri államhatárának közelében. A földmozgást helyi idő szerint csütörtök este 6 óra 55 perc körül észlelték Germantowntól északra, St. Louistól mintegy 64 kilométerre keletre, alig több mint 22,5 kilométeres mélységben.

Egyelőre nem érkezett jelentés sem károkról, sem pedig sérültekről. A földrengés kapcsán az Illinois-i Vészhelyzet-kezelési Ügynökség és a Nemzetbiztonsági Hivatal megosztotta, az állam egyes részei a 241 kilométer hosszú New Madrid szeizmikus zónán belül helyezkednek el, de Arkansas északkeleti, Missouri délkeleti és Tennessee nyugati részei szintén az övezeten belül vannak. Soron kívül Magyar Péter: „azt követelem, hogy először köztelevíziós vita legyen”

Fél éven belül ez volt a második földrengés az államban: novemberben egy 3,6-es erősségű földrengés rázta meg Illinois északi részét és három másik állam egy részét. A rengés központja az Illinois állambeli Standard közelében volt, Chicago belvárosától mintegy 161 kilométerre délnyugatra, az USGS szerint.