Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,068 $

Szijjártó Péter: jó ütemben halad a Paks 2 projekt

Videóban számolt be a legújabb fejleményekről a külügyminiszter.

...svg content...Fotó: MTI/Kovács Tamás
Gazdaság

Takács Petra

Szerkesztő

Szijjártó Péter külügyminiszter egy, a Facebook-oldalára feltöltött videójában számolt be a legfrissebb fejleményekről a Paks 2 projekt kapcsán. A videóban a külügyminiszter kijelentette, „a paksi beruházás sikere a magyar gazdaság versenyképességének hosszú távú garanciája”.

Úgy folytatta, „ez a beruházás nemcsak a versenyképességünket, hanem a rezsicsökkentés vívmányát is megfogja tudni védeni, tehát a paksi beruházás sikeres végigvitele egy igazi nemzeti érdek”.

Közlése szerint a zónaolvadék-csapda gyártása teljes mértékben befejeződött, és megkezdték a műszaki átadás-átvétel folyamatát, melynek során ha minden rendben találnak, úgy a második negyedév során „Paksra el is fogjuk tudni hozni ezt a hatalmas eszközt, mely a nukleáris erőmű egyik lelke lesz”.

Szijjártó arra is kitért, hogy a reaktortartály kovácsolása pedig április elején, tehát néhány héten belül megkezdődik, hozzátéve, hogy „egy nagyon fontos mérföldkő is lesz az idei esztendő végén”, ami az úgynevezett első beton földbe kerülése, noha ennek van egy nagyon fontos előfeltétele, ez pedig az első betonnál alkalmazandó technológiának a tesztelése.

Szijjártó Péter közlése szerint ez a múlt héten pénteken megkezdődött, „ezáltal egy újabb nagyon fontos előfeltételt tudtunk kipipálni abban a tekintetben, hogy az idei esztendő végén az első betonhoz el tudjunk jutni.

Szentkirályi Gyurcsányról és Karácsonyról: rémálom mind a két ember

Rémálomnak nevezte Szentkirályi Alexandra Gyurcsány Ferencet és Karácsony Gergelyt, akik közül csak egyvalaki vezetheti Budapestet.