Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,71 Ft
Euró
387,46 Ft
Font
450,61 Ft
Bitcoin
61,281 $

Változékony időnk lesz a hétvégén, vasárnap lehűlés várható

Akár 6-7 fokkal is visszeshet a hőmérséklet vasárnap.

Fotó: Unsplash/Chris Barbalis
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A HungaroMet előrejelzése szerint pénteken elszórtan valószínű eső, agyobb eséllyel az ország keleti, délkeleti felén. Mindeközben egyre szakadozottabbá, gomolyosabbá válik a felhőzet, amely késő délutántól jelentősen csökken. Pénteken az északnyugati szelet a Dunántúlon és a középső országrészben már több helyen kísérhetik élénk széllökések, majd estére mérséklődik a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 10 fok között várható, de főleg a Tiszántúlon még lehet talajmenti, sőt néhol gyenge légköri fagy is. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 14 és 19 fok között alakul, de az északkeleti tájakon ennél néhány fokkal hidegebb lehet az idő. Soron kívül Hétfőtől indul az előszezoni menetrend, több vonatot biztosít a MÁV a Balatonhoz

Szombaton hajnalban a kevésbé felhős tájakon pára-, ködfoltok képződhetnek, amelyek feloszlanak. Változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, majd a késő délutáni, esti óráktól jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, északnyugat felől szórványosan elered az eső, záporeső. A déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Estétől a Dunántúlon északnyugatira fordul az áramlás, néhol viharos széllökések is lehetnek. A hajnali 1, 8 fokról kora délutánra 16 és 21 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap a hidegfront vastagabb felhőzónája kelet felé távozik. Mögötte több helyen erőteljes lehet a gomolyfelhő-képződés. Emellett általában többórás napsütés valószínű. Délelőttig a Dunától keletre még eső is várható, a front mögött szórványosan alakulnak ki záporok. Néhol zivatar sem kizárt. Az északnyugati, nyugati szelet sokfelé erős lökések kísérhetik. A minimum-hőmérséklet jobbára 3 és 7 fok között várható, de a derült, szélvédett részeken hidegebb is lehet. A csúcsérték 9 és 15 fok között alakul.

Véletlen felfedezés hozhatja el a szuperakkumulátorok rég várt korszakát

Mindent megváltoztathatnak az új fejlesztésű kondenzátorok.

Orbán Viktor halat fogott (videó)

Orbán Viktor miniszterelnök egy újabb aktív programon vett részt, hamar sikerült halat fognia az egyik közeli horgászterületen.