Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,84 Ft
Euró
387,72 Ft
Font
450,63 Ft
Bitcoin
61,319 $

A trükkös debreceni anyuka hamis orvosi igazolásokkal „igazolta” óvodás gyermekei hiányzását

Lebukott és eljárás indult ellene.

Fotó: Unsplash/BBC Creative
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

Nem mindennapi történetről számolt be az ügyészség: a vádirat szerint egy nő 2022 áprilisában íratta be két gyermekét egy debreceni óvodába, de ténylegesen nem járatta őket az intézménybe. Csakhogy a hiányzásokat valahogy igazolnia kellett, így egy korábban egy gyermekorvos által kiállított igazolást vett elő, írt át többször is, majd e-mailben továbbította az óvodának.

A 2022. április 20-án, május 2-án, május 20-án benyújtott hamis igazolások valótlanul tartalmazták, hogy a két gyermek 2022. április elejétől május közepéig betegség miatt volt távol az intézménytől. Az ügyészség az ügy kapcsán rámutatott, az orvosi igazolás közokiratnak minősül. Soron kívül Áradások következtében legkevesebb 34 ember életét vesztette Indonéziában

A nő végül a Debreceni Rendőrkapitányság előtt folyt nyomozás során beismerte a bűncselekmény elkövetését, a Debreceni Járási Ügyészség pedig 6 rendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja a nőt. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, melyben a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.