Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,05 Ft
Euró
385,47 Ft
Font
449,36 Ft
Bitcoin
66,014 $

Xavi a Barcelona BL-továbbjutása után: „az emberek nem hittek nekem”

Négy év után jutott a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában a Barcelona.

...svg content...MTI/EPA/Alejandro Garcia
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Az elmúlt években nem a Barcelonáról szólt a legrangosabb európai kupasorozat, a katalánok rendre elvéreztek a csoportkörben, tavaly pedig csak az Európa-ligában indulhattak. Ehhez képest idén már a legjobb nyolc között van a BL-ben a Barca, ami a történtek fényében sikerként könyvelhető el.

Tudja ezt Xavi is, aki bár nyáron elköszön a kispadtól, addig is mindent megtesz azért, hogy tisztességesen szerepeljenek a tavalyi sikerek után némileg csalódást jelentő idényben. Ez a Napoli elleni Bajnokok Ligája összecsapáson is érezhető volt, ahol ráadásul Xavi ismét remek felismeréssel szerepeltette a fiatalokat a rutinos rókák között. Soron kívül Robert Fico már nincs életveszélyben

Ugyan a Napoli is gödörbe került idén, a Serie A címvédője elleni 3-1-es győzelem után érthető módon jó volt a hangulat az öltözőben, amit edzőjük nyilatkozata is tükrözött: „Nagyszerű mérkőzést játszottunk. A meccs nagy részében domináltunk, és ezért nagyon büszke vagyok rájuk. Úgyhogy ezt a pillanatot most igazán kiélvezhetjük” – fogalmazott Xavi.

„Az emberek nem hittek nekem, azt mondták, hogy el fogom veszíteni a játékosok támogatását. Rengeteg igazságtalan kritikát kaptunk, de ma megmutattuk, hogy a csapat készen áll arra, hogy a BL-ben szerepeljen” – idézte a katalánok edzőjét az ESPN.

Xavi kiemelte, hogy a sérült klasszisok, így Frenkie de Jong, Pedri, valamint Gavi távolléte ellenére is fel tudták venni a versenyt, és megérdemelten vannak ott a legjobb nyolc között. „Pozitív mentalitással várjuk a sorsolást, alig várjuk, hogy a negyeddöntőben szerepelhessünk” – mondta.

16 nő vádolja szexuális zaklatással David Copperfieldet

Tizenhat nő vádolta meg David Copperfield bűvészt szexuális visszaéléssel és helytelen viselkedéssel.

Messi megint megsérült, nem is nyert nélküle az Inter Miami

Az Inter Miami Messi nélkül lépett pályára szerda este az MLS-ben, ami végül gól nélküli döntetlent hozott.