Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,76 Ft
Euró
387,45 Ft
Font
451,52 Ft
Bitcoin
66,447 $

Eltiltották a vezetéstől, majd részegen és benyugtatózva okozott balesetet

A vezetéstől eltiltott, s ennek ellenére mégis volán mögé ülő, részeg és benyugtatózott férfi olyan súlyos balesetet okozott, melynek következtében a szabályosan közlekedő autó utasa maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket szenvedett.

...svg content...Fotó: Unsplash/benjamin lehman
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a Kecskeméti Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette és eltiltás hatálya alatti járművezetés vétsége miatt vádat egy férfival szemben: a férfit a rendőrök megállították, eltiltották a vezetéstől, ám ő ennek ellenére is részegen és benyugtatózva ült volán mögé, súlyos balesetet okozva.

A vádirat alapján a vezetői engedéllyel nem rendelkező, járművezetéstől eltiltott férfi 2022. október 12-én, délelőtt úgy vezette autóját Kiskunhalason, hogy előtte alkoholt és nyugtatókat fogyasztott. Noha a kiskunhalasi egyenruhások előállították, ennek ellenére is volán mögé ült, majd két utasával indult el Kiskunmajsa felé. Soron kívül Üvegszilánkok voltak a gyermekek ebédjében az iregszemcsei általános iskolában, többen megsérültek

Az alkohol és nyugtató miatt bódult állapotban lévő férfi Kiskunmajsa közelében a férfi úgy előzte a kisteherautót, hogy nem nem győződött meg a szemből érkező forgalomról, melynek következtében a bal oldali forgalmi sávban nekiütközött a szemből érkező, szabályosan közlekedő autó bal első részének.

A frontális ütközés hatására a vádlott autója előbb az előzött kisteherautó bal elejének ütközött, majd lesodródott az útról, tengelye körül többször átfordult és végül az út menti kerítésen átrepülve egy füves területen, a kerekein landolt. A baleset következtében a vádlott egyik utasa súlyos, míg a másik maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a férfit maradandó fogyatékosságot okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével és eltiltás hatálya alatti járművezetés vétségével vádolja és vele szemben szabadságvesztés büntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozza. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.