Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,816 $

Egyre több a halálos repülőgép-szerencsétlenségről számolnak be

A legutóbbi lezuhant gép a fák közé csapódott a domboldalon, senki sem élte túl a balesetet.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Észak-Amerika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Öten életüket vesztették, miután lezuhant egy repülőgép Virginiában, a Bath megyei Ingalls Field repülőtér közelében vasárnap délután – számolt be a Fox News a helyi rendőrség közlésére hivatkozva. Mint írják, a baleset 15 óra körül történt azt követően, hogy a kéthajtóműves gép pilótája bejelentette, kényszerleszállást kell végrehajtania.

A landolás azonban nem volt sikeres, a gép el sem érte a leszállópályát: a fák közé csapódott a domboldalon – teszi hozzá a Daily Mail. A hatóságok szerint egyelőre nem tudni, miért volt szükség kényszerleszállásra, valamint azt is vizsgálják, mi történhetett pontosan a lezuhanás előtt. Mindemellett megerősítették, hogy egy gyerek és négy felnőtt hunyt el a balesetben. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

Korábban arról is beszámoltunk, hogy múlt héten két ember halt meg egy kiképzőgép és egy utasszállító repülőgép balesetében Kenyában, amiről a helyi rendőrség közölt információkat. A repülőgépek a fővárosban található Nemzeti Park felett repültek, amikor összeütköztek Nairobiban, aminek következtében a kisebbik gép földnek csapódott.

Emellett azt is megírtuk, hogy múlt hétfőn többen életüket vesztették egy légi szerencsétlenségben Nashville-ben: egy kisrepülőgép lezuhant és lángokba borult, ezzel öt ember halálát okozva. Senki nem élte túl a balesetet a fedélzeten, röviddel a megtalálásukat követően halottnak nyilvánították őket. Mint kiderült, a gép az autópálya szélén csapódott be.

Továbbá arra is fény derült, hogy évekkel az MH370-es járat eltűnése után új vizsgálatot követelnek az érintett családok. Mint ismert, egy évtized telt el a Malaysia Airlines MH370-es járatának rejtélyes eltűnése óta, az évforduló apropóján pedig a hozzátartozók új nyomozás megindítását követelik a malajziai kormánytól.

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.