Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,031 $

A héten felszállnak a magyar Gripenek, újabb gyakorlatozásra kerül sor

Ismét zajos lesz az égbolt: Gripenek gyakorlatozása várható.

...svg content...Fotó: MTI/HM Zrínyi Nonprofit Kft./honvedelem.hu/Snoj Péter
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár a hivatalos közösségi médiás oldalán jelezte néhány nappal korábban, hogy Kecskemét, Eger, Mezőkövesd, Tiszafüred, Tiszaújváros, valamint Debrecen felett március 12-én és 13-án 12 óra és 19 óra 30 között kiképzési repüléseket végeznek.

Mint írják, a délutáni és az esti repüléseket az éves kiképzési tervnek megfelelően, a pilóták képzettségének fenntartása, illetőleg a légtérvédelem folyamatos biztosítása érdekében tartják. „A lakosság megértését és türelmét köszönjük!” – zárja Facebookon közzétett bejegyzését az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Korábban azt is megírtuk, hogy néhány hete arra derült fény, Magyarország további négy darab JAS-39 Gripen vadászbombázót vásárol Svédországtól. Orbán Viktor miniszterelnök közölte, hazánk csak lízingelte a Gripen repülőgépeket, tehát azok nincsenek magyar tulajdonban, ráadásul lassan a lízing is lejár.

De arról is beszámoltunk, hogy milliós béremelésről döntött a honvédség, amely egyaránt érinti a vadászpilótákat, szállító- és kiképző repülőgép pilótákat, a szállító- és harcihelikopter vezetőket, valamint a repülő műszaki és az előretolt repülésirányító szakembereket. A legtapasztaltabb pilóták fizetése így az eddigi átlag másfél millió forintról két-három millió forintra emelkedik.