Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Aggasztó hírek érkeztek a Samsung Galaxy S25 kapcsán

Noha csak nemrég mutatkozott be az S24-sorozat, máris érkeznek az utóddal kapcsolatos első hírek.

...svg content...Fotó: Unsplash/Rami Al-zayat
Mobil

Kiss László

Szerkesztő

A Samsung mindössze néhány hónappal ezelőtt mutatta be idei csúcskészülékeit, ám iparági források máris elhozták az első pletykákat a Samsung chipstratégiájával kapcsolatban. A jelentések szerint a Samsung a sorozat összes modelljében egységesítheti az Exynos chipek használatát, ami hatással lehet a teljesítményre, különösen a prémium kategóriás Ultra változat esetében.

A jelenlegi Galaxy S24 sorozatban Qualcomm és Exynos processzorok keveréke található, a magasabb kategóriás S24 Ultra azonban nem meglepő módon az előbbivel büszkélkedhet. A bennfentes információk ugyanakkor arra utalnak, hogy a következő generáció esetében egységes megközelítést alkalmaznak majd, és az Exynos chip fogja hajtani az S25, S25 Plus és S25 Ultra modelleket is. Soron kívül Most fotóval üzent Magyar Péter Orbán Balázsnak

A SamMobile értesülései szerint a stratégia összhangban lenne a Samsung azon terveivel, hogy racionalizálja a chipsetek használatát. A technológiai óriás így a hírek szerint 2025-ben kizárólag a Galaxy Z széria esetében fontolgatja a Qualcomm chipek használatát, míg a Galaxy A sorozatban modelltől függően az Exynos vagy MediaTek processzorok kombinációja jöhet szóba.

A Samsung fejlesztőcsapatai állítólag átszervezés alatt állnak, a cél pedig nem más, mint az Exynos chipek teljesítményének növelése. Ezen erőfeszítések ellenére sokan továbbra is szkeptikusak azzal kapcsolatban, hogy az Exynos chipek képesek-e a Qualcomm kínálatának hatékonyságát és teljesítményét elérni vagy felülmúlni.

A múltat tekintve ugyanis az Exynos processzorok rendre elmaradtak a Qualcomm társaiktól, ami aggodalomra adhat okot a Galaxy S25 Ultra sikerességével kapcsolatban. A 2025-ös bemutatóig azonban még bőséges idő áll rendelkezésre a fejlesztésekre és javításokra, így az sem kizárt, hogy a Samsung valami nagy dologgal rukkol majd elő.

Orbán Viktor a 2026-os választásokról: „Majd a magyarok eldöntik”

Orbán Viktor miniszterelnök hangsúlyozta, nem a németek és nem is Brüsszel fogja megmondani, mi legyen Magyarországon.