Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,78 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
63,217 $

Érdekes újdonsággal bővítik az Instagramot: jön a térkép

Készül a közösségi platform új helymeghatározós funkciója, az ismerősök követését szolgáló térkép.

...svg content...Fotó: Unsplash
Mobil
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Érdekes újdonságot fejleszt az Instagram: a „Friend Map” magyar nevet még nem kapott (talán valami olyasmi lesz, mint „ismerőstérkép”), viszont a lényege az lesz, hogy látható legyen térképen, épp merre járnak a barátai, követői – írja a HVG, hozzátéve, hogy a funkció készülését a Meta is megerősítette a TechCrunch érdeklődésére.

Arról, hogy szeretné-e ezt használni valaki, természetesen mindenki maga dönthet, nem lesz kötelező. Azaz nem látja majd alapértelmezés szerint mindenki, hogy éppen merre jár, ez ugyanis adatvédelemi szempontból minimum aggályos lenne. A Meta szerint a funkciót egyelőre csak belsős körökkel tesztelik, tehát jelenleg még a kíváncsi felhasználók számára sem kipróbálható. Soron kívül Kiderült, mely kocsikat keresi most mindenki

Az Alessandro Paluzzi által a Threadsen megosztott képernyőképek alapján a funkcióval lehetősége lesz a felhasználónak eldönteni, kivel szeretné megosztani a földrajzi pozícióját. Az erre vonatkozó adatok a jelek szerint végpontok között titkosítva lesznek, tehát illetéktelenek nem nyerhetnek majd bepillantást abba, hogy hol jár épp – teszik hozzá.

Ez egyébként nagyon hasonlít a Snapchaten elérhető Snap Map-re, mellyel követni lehet, hol vannak azok az ismerősök, barátok, rokonok, akik ezt jóváhagyták. Az egyelőre kérdéses, mikor válik mindenki számára elérhetővé az Instagram új funkciója, ugyanakkor a hivatalos megerősítés és a tesztelés ténye közeli megjelenésre utal.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy alig egy év után megszűnt az Instagram alapítói által indított új app. Mint ismert, az Artifact nevű, mesterséges intelligenciára épülő hírgyűjtő alkalmazást még 2023 elején indították el, a befejezés kapcsán pedig Kevin Systrom, a cég vezérigazgatója árult el több információt egy korábbi blogbejegyzésben.

Itt az újabb mérföldkő, nagy földgáz-üzletet kötött a Mol-csoport

A Mol-csoport ezúttal Azerbajdzsánnal kötött egy nagyon fontos üzletet.

Ázsia Expressz: újabb páros búcsúzott, drámai volt a vége

Újabb hajszán van túl az Ázsia Expressz mezőnye, aminek a végén egy páros számára véget ért a verseny a világ másik felén.