Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,10 Ft
Euró
388,38 Ft
Font
450,95 Ft
Bitcoin
62,238 $

Ilyen még nem volt: nagy újdonság vár az iPhone-felhasználókra

A MacPaw hivatalosan is bejelentette, hogy az iOS 17.4 frissítést követően elindítja Európában a Setapp-ot, egy alternatív alkalmazásboltot az iPhone-felhasználók számára.

Fotó: Unsplash/Thom Bradley
Mobil

Kiss László

Szerkesztő

A várhatóan márciusban megjelenő iOS 17.4 frissítés kulcsfontosságú változást jelent az Európai Unióban élő iPhone-felhasználók számára, ugyanis lehetővé teszi számukra, hogy a hagyományos App Store-tól eltérő forrásokból is letölthessenek alkalmazásokat.

A mostani bejelentés értelmében a Setapp, amely Mac-előfizetéses szolgáltatásként már bevált, az iPhone készülékekre is kiterjeszti kínálatát, és válogatott, minőségi alkalmazásokat kínál majd a felhasználóknak. A havi 9,99 dolláros árú szolgáltatás célja, hogy a termelékenységet segítő és üzleti eszközöktől kezdve a kreatív és tervező szoftverekig sokféle alkalmazást kínáljon. Soron kívül David Pressman két szóval kommentálta Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij beszélgetését

A lépés része az Apple azon törekvésének, hogy megfeleljen az EU digitális piacokról szóló törvényének, amely nagyobb nyitottságot és versenyt ír elő az alkalmazásboltok között. A Setapp Mac-es előfizetői egy QR-kódos rendszeren keresztül férhetnek hozzá az iOS-alkalmazásgyűjteményhez, a bétaverzióban pedig gondosan kiválasztott, professzionális és személyes használatra szabott alkalmazáskategóriákból válogathatnak.

Röpködtek a bírságok a vissza nem vitt ajánlóívek miatt

A Nemzeti Választási Bizottság több mint négy millió forint bírságot szabott ki a határidőre vissza nem vitt ajánlóívek miatt.