Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,92 Ft
Euró
392,18 Ft
Font
458,24 Ft
Bitcoin
62,216 $

Virtuális kajával etethetjük a 900 ezer forintos robotkutyát

Furcsa világban élünk, ám a jelek szerint lassan már semmin sem szabad meglepődnünk.

Smart

Kiss László

Szerkesztő

A technológia fejlődésével egyre több olyan termék jelenik meg a piacon, aminek létezését 5-10 évvel ezelőtt még elképzelhetetlennek tartottuk volna, ám a mai valóságba már tökéletesen beleillenek és bele is férnek.

Könnyedén el tudjuk képzelni, hogy sokan szeretnének otthonra egy kutyát, amely nem piszkít be, nem kell kötelező oltásokra vinni és a szó szoros értelmében etetni sem. Ezen embereknek a Sony tálcán kínálja Aibo névre keresztelt robotkutyáját, amelyhez 2900 dollár, vagyis közel 900 ezer forint megfizetése után férhetünk hozzá. Soron kívül Ezentúl az önkéntesek is csak erkölcsi bizonyítvánnyal dolgozhatnak a gyerektáborokban

A fejlesztés egyébként nem új, a robotkutyát ugyanis még 2017-ben dobta piacra a gyártó, ám a most bemutatott, új hardverekkel és frissített szoftverrel ellátott változat sokkal érdekesebb lehet az erre fogékony vásárlóknak. Azok, akik némi programozói képességgel is rendelkeznek, külön élvezetet is láthatnak a kutyában, ugyanis már alapszintű programozói képességekkel is betanítható néhány funkció számára.

Az egyik legfontosabb, és egyben legérdekesebb új fejlesztés azonban kétségkívül az etetés, ugyanis Aibo a kiterjesztett valóságnak köszönhetően immár virtuálisan is etethető. Az étel pedig pénzbe kerül, így azon tulajdonosok, akik valóban jól szeretnének bánni a robotkutyával, számoljanak rá, hogy a vételáron túl az Aibo okostelefonos applikációban még néhány dollár biztosan elköltésre kerül.

Bár a fenti funkciónak aligha lenne létjogosultsága egy normálisan működő világban, a kutya szerencsére egy hasznos újítást is kapott, ugyanis a beépített kamerának köszönhetően mostantól már őrző-védő feladatokat is elláthat.

Rendőröket öltek fegyveres támadók Oroszországban

A hatóságok szerint a fegyveres támadók is életüket vesztették.

Lisztes Krisztián szerint a Ferencváros a legjobb csapat az NB1-ben

Lisztes Krisztián fia góllal és gólpasszal tért vissza a sérülését és a nehezebb időszakát követően, de még mindig nagyon fiatal, sokat fejlődhet a jövőben.

Több MI-alkalmazást is eltávolít az App Store-ból az Apple

A 404 Media kritikus riportját követően az Apple több, meztelen képek készítésére alkalmas MI-alkalmazást is eltávolított az App Store-ból.