Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,68 Ft
Euró
385,71 Ft
Font
449,41 Ft
Bitcoin
66,212 $

Listán az a 10 magyar étel, ami a leginkább elborzasztja a külföldieket

Egyebek mellett a borleves, a mákos tészta és a szilvalekváros bukta is felkerült a listára.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A TasteAtlas nevet viselő angol gasztroportálon a világ több mint 22 ezer étterme, több mint 10 ezer étele, közel 6000 helyi alapanyaga található meg. A világ étkezési kultúráját feltérképező oldal hitvallása a következőképpen hangzik: „Utazz, fedezz fel, egyél, igyál!”, a gasztronómiai világtérképről pedig természetesen Magyarország sem maradhat le – írja az nlc.hu.

Emellett fontosnak tartották megjegyezni a TasteAtlas szerkesztőinek módszertanát illetően, hogy nem szakmai zsűri állítja össze a toplistákat, a gasztrotérképeken való szereplés mégis egyfajta presztízs, hiszen világszerte rengeteg foodie, azaz ínyenc olvassa az oldalt. Mint korábban kiderült, a világ 100 legjobb süteménye közé öt magyar és több más magyar vonatkozású desszertet is beválogattak. Soron kívül Alapításának 100. évfordulója alkalmából különleges 100 forintos érmét bocsát ki az MNB

Előbbi kapcsán a zserbót, a dobostortát, a somlói galuskát, az Esterházy-tortát és a francia krémest említették, míg utóbbi kapcsán többek között a mađarica (azaz magyar lány) nevű édességet, amely egy hagyományos horvát réteges sütemény. Most viszont tíz olyan magyar fogás került terítékre, ami a leginkább elborzasztja a hozzánk látogatókat:

  • krumplifőzelék fasírttal,
  • szilvalekváros bukta,
  • Stefánia vagdalt,
  • borleves,
  • mákos tészta,
  • kókuszkocka,
  • vadas zsemlegombóccal,
  • körmös pacalpörkölt,
  • krumplileves gazdagon,
  • palacsintatorta.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy rengeteg száraztésztát (éves szinten 50 ezer tonnát) vásárolnak a magyarok, de arra is fény derült, azok közül melyek a kedvencek. Illetve az olasz tésztacsodáról, a marhahúsos canelloniról is írtunk, amelyről sokan talán még nem is hallottak, holott egy rendkívül izgalmas fogásról van szó.