Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,991 $

Közös ellenőrzések: több embert elfogtak a BKK járatain a BRFK munkatársai

Eredményesen zárult a februári közös akció.

...svg content...Fotó: BKK
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

A BKK beszámolója szerint a BRFK és a BKK közös, februári akciója sikerrel zárult, hiszen több embert elfogtak, hármat pedig előállítottak a 4-es, a 6-os és az 1-es villamosok, illetve a 151-es autóbusz vonalain történt ellenőrzések során. A BKK partnerségre lépett a BRFK-val, melynek eredményeképpen közös ellenőrzéseket tartanak a közösségi közlekedési eszközökön.

Az utasok biztonsága érdekében végrehajtott ellenőrzések közül a legutóbbira 2024. február 23-án került sor a 4-es és a 6-os villamoson, azok megállóhelyein, valamint azok környékén. Az ellenőrzés eredményeképpen az egyenruhások elfogtak két szabálysértés miatt körözött embert, valamint egy személyt, aki eltiltás hatálya alatt vezetett autót. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Továbbá azon a napon előállítottak három embert kábítószer birtoklása miatt, két embert pedig figyelmeztettek közterületen történő szeszesital-fogyasztás miatt. A február 14-i ellenőrzés során az 1-es villamos vonalát figyelték árgus szemekkel, melynek során két körözött személyt fogtak el, továbbá két embert figyelmeztettek közterületi alkoholfogyasztásért.

Ezt megelőzően, február 6-án a Csepel és Kőbánya alsó között közlekedő 151-es autóbuszt és megállóhelyeit fésülték át, ahol szintén két embert fogtak el: egy nőt, akit pénzmosás miatt köröztek, illetve egy elzárás letöltése miatt keresett férfit. A közleményben megjegyezték, az egyenruhások ilyenkor nemcsak a járatokat, hanem az azok útvonalán közlekedő gépjárműveket is ellenőrzik, és intézkednek, ha szabálytalanságot tapasztalnak.