Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,14 Ft
Euró
385,68 Ft
Font
448,70 Ft
Bitcoin
61,963 $

Orbán Viktor: Magyarország biztonságát erősíti a svéd NATO-csatlakozás

Mindemellett pedig a svéd-magyar hadiipari együttműködés is.

...svg content...Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Orbán Viktor hétfőn az Országgyűlésben napirend előtti felszólalásában jelentette ki, a svéd-magyar hadiipari együttműködés és Svédország NATO-csatlakozása erősíti Magyarország biztonságát. Megjegyezte, a svéd miniszterelnök pénteki látogatása sikerrel járult hozzá a két ország közötti fair és tiszteletteljes viszonyhoz.

Ugyanakkor közölte, maradtak és lesznek is véleménykülönbségek, „hiszen mi, svédek és magyarok nem vagyunk egyformák”, de „megértéssel tekintünk a különbözőségeinkre, ahogyan az komoly nemzetekhez illik”. Ezt követően a miniszterelnök részletesen ismertette a megkötött katonai és hadiipari megállapodásokat. Soron kívül Szentkirályi szerint Karácsony miatt már a levegő is rosszabb Budapesten

Az MTI közlése szerint kifejtette, hosszú és számos vitával színesített kapcsolatunk van a skandináv országokkal, szerinte „a viták rendezésébe többen is megpróbáltak kívülről beavatkozni”. Elmondása szerint „ez nem segítette, hanem hátráltatta az ügyet”, ismételten hangsúlyozva:

„Magyarország szuverén ország és nem tűri, hogy mások diktáljanak neki, legyen szó a döntések tartalmáról vagy időzítéséről.”

Szentkirályi azt mondja, Gyurcsány szándékosan hagyja piszokban Budapest utcáit

Szentkirályi Alexandra továbbra is azon a véleményen van, hogy Gyurcsány Ferenc Budapest főpolgármestere, és nem Karácsony Gergely.