Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,84 Ft
Euró
387,72 Ft
Font
450,63 Ft
Bitcoin
61,118 $

Beomlott egy illegális aranybánya Venezuelában, legkevesebb 15 ember életét vesztette

Legkevesebb 15 ember életét követelte a bányaomlás Venezuelában.

Fotó: Unsplash/Ivan Bandura A kép illusztráció.
Dél-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az MTI a helyi jelentések nyomán számolt be arról, hogy Nicolás Maduro államfő szerdán a venezuelai televízióban közölte, legkevesebb 15 ember életét vesztette, sokan pedig megsérültek egy illegálisan működtetett venezuelai külszíni aranybányában történt bányaomlás következtében.

Ángel Marcano, Bolívar állam kormányzója megosztotta, a mentési műveletek folyamatban vannak a helyszínen, míg a helyi illetékesek arról tájékoztattak, hogy jelenleg nem tudják, hányan rekedhettek a beomlott aranybányában. Noha a Bolívar állambeli Angostura vezetője, Yorgi Arciniega arról beszélt, hogy több tucatnyian is életüket veszthették, ezt később az államfő cáfolta televíziós beszédében. Soron kívül Lenyűgöző felvételeken a péntek esti égi tünemény, ami a Balatonnál is látszott

A tragikus bányabaleset még kedden történt, Angostura körzetében, amikor leomlott a Bulla Loca néven ismert bánya egyik fala. Egy túlélő, a 71 éves Carlos Marcano megosztotta, katasztrofális helyzet alakult ki a bányában a baleset nyomán, és sokat életüket vesztették az omlásban. A kormány becslései szerint közel 200 ember dolgozott a bányában. A mentési és keresési műveletek elősegítésére Caracasból is a térségbe utazott egy mentőcsapat.

Kitiltották a 6 év alatti gyerekeket egy eperföldről, sokan felháborodtak

30 év után vezették be ezt a szabályt.

Kétgólos hátrányból nyertek 3-2-re Messiék, Saurez megint betalált (videó)

Lionel Messi csapata jó formát mutat, és noha már két góllal vezetett ellenük az ellenfél a 32. percben, végül 3-2-re fordítottak.

Rekordszámú alkalmazást blokkolt a Google a Play Áruházban

2024-ben új szabályokat vezetett be a biztonsági kezdeményezése részeként a Google, amelyek értelmében jelentősen megnőtt az elutasított alkalmazások száma.