Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,87 Ft
Euró
386,72 Ft
Font
450,91 Ft
Bitcoin
65,310 $

Újra népszerű befektetéssé válhatnak az ingatlanok

Teret veszthetnek az állampapírok, ami jó hír a gyengélkedő ingatlanpiac számára.

...svg content...Fotó: unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Az elmúlt évek legkevésbé sem az ingatlanokról szóltak, alaposan bezuhant a piac, a megemelkedő kamatok miatt pedig a hitelek sem voltak olyan népszerűen, mint korábban. Az állampapírok ráadásul jóval egyszerűbb és kedvezőbb befektetési lehetőséggel kecsegtettek.

Most azonban fordul a kocka, az állampapírok hozama ugyanis csökken, a befektetői oldal pedig lassan visszaszivárog az ingatlanpiacra, amely a csökkenésnek induló hitelkamatok miatt is újból vonzóbb lehetőségnek tűnik. A kérdés már csak az, hogy mely ingatlanok számíthatnak potenciális célpontnak a befektetők szemszögéből? Soron kívül Hivatalos: Oroszországban folytatja a Ferencváros edzője

Mint azt Balla Ákos, a Balla Ingatlan vezérigazgatója elmondta, minden piaci helyzetben érdemes „konzervatív, kis rizikójú ingatlanbefektetésekben gondolkodni. Ez többnyire a kötöttpályás közlekedéssel elérhető, kis és közepes értékű lakást jelent, ami hosszú távon és problémamentesen bérbeadható.”

Ezek között vannak az olcsóbb árkategóriába tartozó panellakások, valamint a magasabb árkategóriában az 5-15 éves, újszerű ingatlanok. Balla szerint a jobb lokáció és az újabb lakások magasabb bérleti díjat is jelentenek, nagyobb értéknövekedésre viszont csak ott számíthatnak a befeketetők, ahol jelentősebb infrastrukturális fejlesztésre kerül sor.

Ezek egész településeket érinthetnek pozitívan, főképp, ha munkahelyteremtést is hoz magával a fejlesztés. A szakember szerint azonban érdemes időben lépni, hiszen amennyiben biztossá válik egy nagyobb mértékű környékbeli beruházás, olyankor már „igen nehéz jó vételt csinálni”. „Az ingatlanpiacon is érvényes tehát az a befektetői hozzáállás, miszerint pletykára érdemes vásárolni és a hírek hatására eladni.”

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.