Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
355,88 Ft
Euró
385,31 Ft
Font
452,03 Ft
Bitcoin
67,173 $

64 éves hidegrekord dőlt meg Hszincsiangban: mínusz 52,3 fokot mértek

Egészen hihetetlen, csontig hatoló hidegre ébredtek Hszincsiang lakosai, mínusz 52,3 Celsius-fokig süllyedt a hőmérséklet.

...svg content...Fotó: Unsplash/Arisa Chattasa
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

A CNA egy meghökkentő rekordról számolt be hétfőn: 64 éves hidegrekord dőlt meg Kína nyugati részén, Hszincsiangban, ahol a kínai újévi ünnepeket követő hideghullám és közlekedési fennakadások közepette csontig hatoló mínusz 52,3 Celsius-fokig (!) süllyedt a hőmérséklet.

Noha Kína több pontján is szélsőséges hideggel küzdenek a lakosok, a hszincsiangi hidegrekord mindenkit meglepett, hiszen legutóbb 64 éve mértek ilyen elképesztően hideget: az állami média beszámolói szerint a a vasárnapi mérföldkő a Fuyun megyei Tuerhong településen a legalacsonyabb volt a feljegyzések kezdete óta Hszincsiangban, megdöntve az 1960. január 21-én mért mínusz 51,5 Celsius-fokos hőmérsékleti hidegrekordot. Soron kívül Semmi jele annak, hogy támadás következtében zuhant volna le az iráni elnök helikoptere

A CCTV tájékoztatása szerint a többnapos hideg és havazás miatt 853 kilométernyi út vált járhatatlanná Altay területén, ami arra késztetette az autópálya-hatóságokat, hogy 47 járművet és 86 mentőegységet küldjenek a hó eltakarítására az éjszaka folyamán. A szélsőséges időjárás miatt Belső-Mongólia és Hszincsiang régió, valamint Liaoning, Csilin és Hejlungcsiang tartományok 43 útszakaszt és 623 fizetőállomást zártak le.