Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,017 $

130 ezer vízórában kell fontos műszert cserélni idén Budapesten

Budapesten több mint 130 ezer lakás-mellékvízmérő hitelessége jár le idén év végén, a cserével kapcsolatos tudnivalókra hívta fel a figyelmet a Fővárosi Vízművek.

...svg content...Debrecen, 2019. január 9. A hideg idõ miatt elfagyott vízóra a Debreceni Vízmû Zrt. Balmazújvárosi úti telephelyén 2019. január 9-én. A vízmérõk fagy elleni védelmérõl az ingatlan tulajdonosának kell gondoskodnia. Ha a meghibásodás ennek elmulasztásából ered, a mérõ cseréjének költségét, illetve az elfolyt víz díját is az ingatlantulajdonosnak kell viselnie. MTI/Czeglédi Zsolt
Belföld

Kolláth Benjámin

Szerkesztő
TÉMÁK

Előzmény:

 

Ezeknek a mellékmérőknek a hitelességi időtartama nyolc év, ennyi idő után kell kicserélni őket, és mivel a felhasználók tulajdona, ezért ezt nekik kell elintéznie, írja a Fővárosi Vízművek közleménye nyomán a VG. A vállalat arra kér mindenkit, hogy ne az utolsó pillanatra hagyják ezt.

A lakás-mellékvízmérők feladata, hogy külön mérje az egyes lakásokban a fogyasztást, így a felhasználóknak nem a társasházak által megszabott díjakat kell fizetnie, hanem saját fogyasztása alapján könyvelheti el a vízdíjat. Több mint 130 ezer lakásban esedékes a csere, írja a lap. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

A Vízművek tájékoztatása szerint a mérő lejáratának éve leolvasható a vízdíjszámláról, de annak számlapján is ott van a csere éve. A vállalat a csereigény jelzése esetén szerződött partnerei segítségével intézkedik a cseréről. Tavaly a tapasztalatok alapján a legtöbb igény novemberben és decemberben futott be, ezért jelezték, hogy aki teheti, már most gondoskodjon arról, hogy a mérő le legyen cserélve.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.