Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,31 Ft
Euró
387,03 Ft
Font
451,18 Ft
Bitcoin
66,109 $

A baleset helyszínét már elbontották, de még mindig tart a veronai buszbaleset pere

Bár a buszsofőrt már elítélték, a veronai buszbaleset kártérítési pere még ma is tart, és vélhetően nem is várható ítélet 2024-ben.

...svg content...Budapest, 2017. január 22. Megemlékezõk mécsest gyújtanak a veronai buszbaleset áldozatainak emlékére a VI. kerületi Szinyei Merse Pál Gimnázium elõtt 2017. január 22-én. MTI Fotó: Kallos Bea
Európa

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Előzmény:

 

2017. január 20-án éjjel Verona mellett egy magyar iskolásokat szállító busz az A4-es autópálya szalagkorlátjának, majd egy híd pillérének ütközött és kigyulladt. A lángok között 18 ember lelte halálát, az ügyben pedig azóta húzódik a bírósági eljárás, egészen pontosan az áldozatok hozzátartozóinak kártérítéséről.

Szendrei Endrének, aki a Blikknek nyilatkozott, az unokahúga hunyt el a tragédiában, ő is azok között van, akik szeretnének ellenjuttatást kapni, tekintve, hogy mint a szakértők vizsgálatából kiderült, a szalagkorlát tartóoszlopait túl ritkásan állították fel, így nem tudott volna semmiképpen egy hasonló buszt az úton tartani. A felüljárót azóta el is bontották. Soron kívül Nyilatkozott a TEK Orbán Viktor védelméről a Robert Fico elleni merénylet után

Bár Szendrei elmondása szerint több hozzátartozó van, akik már kaptak peren kívül kártérítést az autópályát kivitelező cégtől, ő a maga részéről nem fog ebbe belemenni, ő a bűnösök felelősségre vonását akarja elérni. A buszt vezető sofőrt, aki elaludt a volánnál a baleset előtt, már elítélték és bár őt is kártérítés fizetésére kötelezték, már semmilyen vagyontárgy nincs a nevén.

Orbán Viktor Robert Ficóról: „Jelenleg az életéért küzd, élet-halál között van”

Több szempontból is fontos lenne Robert Fico mihamarabbi felépülése, Magyarország számára is, amiről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt egy reggeli interjújában .