Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,888 $

Folyamatosan emelkednek a fuvarozási költségek, egyre kevesebb a megrendelés

Egyre több az üres futás, a termelés visszaesése érzékenyen érinti az ágazatot.

...svg content...Fotó: unsplash | illusztráció
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Hiába mutat javuló tendenciát a belföldi fogyasztás, valamint a kiskereskedelem, az ipari termelés jelentős visszaesése miatt nincs elég megrendelésük a fuvarozóknak, a költségeik pedig ennek ellenére is jelentősen megemelkedtek – számolt be róla a 24.hu.

A DigiLog Consulting stratégiai tanácsadócég által közzétett, 2023. IV. negyedéves Közúti Fuvarozási Árindex elemzésében foglaltak szerint a romló külkereskedelmi mutatók érzékenyen érintik a szektort, a csökkenő megrendelések miatt pedig az üres futások száma is egyre inkább emelkedik. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Az ágazat válallkozásainak nehézségeit tovább gyarapítja az autópályadíjak, az alkatrész- és szervizköltségek, valamint a finanszírozási összegek és a sofőrök bérének emelkedése is, ezek mértéke az összköltséget nézve már a negyedéves összehasonlítás alapján is jelentős.

Mint az elemzésben szerepel, a negyedik negyedévben a nemzetközi fuvarozásban 5,1 százalékos, míg a belföldiben 5,4 százalékos összköltség-növekedést mértek az előzőhöz képest, 2023 azonos időszakához képest pedig 9,4, illetve 82 százalékos a drágulás mértéke.

Idén további, akár 16-21 százalékos költségemelkedés is várható, ami a szállítmányozási vállalatok csődjét eredményezheti, ez pedig a recesszió végével jelenthet problémákat, ugyanis a mostani kapacitásfelesleg később kapacitáshiányba fordulhat át.

Történelmet írt a Leverkusen, veretlenül fejezték be a szezont, kikapott a Bayern München

A Bayer Leverkusen egy több mint hihetetlen szezon végén szerezte meg a bajnoki címet, ráadásul úgy, hogy nem kaptak ki.