Kiadós reggelire vágysz? Íme, a pikáns frittata
Az olasz tojáslepény garantáltan jól indítja majd a napod.
A frittata egy olasz étel, melyet gyakran hívnak tojáslepénynek is. Érdemes megjegyezni az alapokat, ugyanis ha az ember pár alkalommal elkészíti, onnantól már gyerekjáték egy saját, egyedi ízvilágú frittata. A legjobb pedig az ebben az olasz fogásban, hogy nagyon egyszerű és szinte bárhogyan variálható.
Mielőtt azonban nekivágnál a frittatának, íme pár hasznos tanács: a zöldségek könnyedén eláztathatják a frittatát, ezért érdemes paradicsom helyett például apró koktélparadicsomokat használni. Ha pedig koktélparadicsom nem áll rendelkezésünkre, úgy sima paradicsommal is helyettesíthetjük, azonban a szeletelés után mindenképpen csepegtessük le. Most pedig íme a recept.
Pikáns frittata
Hozzávalók:
20 dkg kápiapaprika (kaliforniai is lehet)
1 evőkanál olívaolaj
1 lilahagyma
1 chilipaprika (vagy chilipor)
20 dkg koktélparadicsom
6 tojás
5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A paprikát nyílt lángon alaposan megpörköljük, majd egy zacskóba zárva 15 percig pihentetjük. Amikor letelt a 15 perc, lekapjuk a héjukat és kiszedjük belőle a magokat, majd csíkokra vágjuk.
A következő lépés, hogy a sütőt előmelegítjük 220 fokra. A sütőbe is helyezhető serpenyőben az olajat közepes lángon felforrósítjuk, majd beledobjuk az apróra vágott lilahagymát és a chilit és 3-4 percig pároljuk.
Ezt követően hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, majd jöhet rá az enyhén felvert tojás, a tetejére a reszelt sajt, és 10-15 percre bedobjuk a sütőbe.
Amikor letelt a sütési idő, tálalhatjuk is, tetszőlegesen petrezselyemmel megszórva.