Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

3 veszélyeztetett szürke farkas pusztult el, 18 millió forintos nyomravezetői díjat tűztek ki

Mindhárom veszélyeztetett szürke farkas ugyanabból a dél-oregoni falkából származott.

...svg content...Fotó: Unsplash/Milo Weiler
Észak-Amerika
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az AP jelentése szerint egy szövetségi ügynökség 50 ezer dolláros (18 millió forint) ajánlott fel annak, aki információkkal tud szolgálni az ugyanabból a falkából származó három veszélyeztetett szürke farkas halála kapcsán Dél-Oregonban. A beszámolók szerint két szürke farkas nyakörve december 29-én adott le utoljára jeleket.

Az állami vadvédelmi hatóságok azonnal reagáltak, ám végül három elpusztult farkast találtak, kettőt nyakörvvel, egy pedig nyakörv nélkül. A nyakörvvel ellátott farkasok mind a Gearhart Mountain falkából származtak, a hatóságok azonban azt nem árulták el, hogy hogyan pusztultak el az állatok. Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

Mivel azonban a szürke farkasokat a szövetségi törvény a veszélyeztetett fajokról szóló törvény alapján védi, bántalmazásuk és megölésük is illegálisnak minősül. A hatóságok most minden olyan információért jutalmat adnak, mely letartóztatáshoz, büntetőjogi ítélethez vagy pénzbírsághoz vezet.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.