Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,295 $

Brazíliába szökött a 45 milliót elsikkasztó debreceni közös képviselő

A Copacabana helyett végül a börtönben kötött ki a 71 éves csaló.

...svg content...Fotó: illusztráció | unsplash
Bűnügy

Bense Róbert

Szerkesztő

Több debreceni társasház pénzét is elsikkasztotta az a közös képviselőként ténykedő nő, aki a világ másik felére menekült a törvény elől, végül azonban elfogták és elszámoltatták. A 71 éves vádlott január végén beismerő nyilatkozatot tett, tettéért 3 év 10 hónap börtönt kapott.

Ahogy az a Debreceni Törvényszék közleményéből kiderült, a 20 rendbeli folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntettében és egy rendbeli sikkasztás vétségében elítélt nő egy betéti társaság beltagjaként látta el debreceni társasházak közös képviseletét.

Munkája során hozzáférést kapott a házak bankszámláihoz, és csak neki volt utalási, valamint rendelkezési jogosultsága. Mint kiderült, számos alkalommal utalt át magának a közös költségekből befolyó összegekből, és a társasházak számlái közötti utalásokkal, valamint hamis pénzügyi beszámolókkal igyekezett elfedni a hiányt.

2020 áprilisától azonban már nem tudta leplezni a csalásokat, a lakók feljelentéseit követően pedig megindult ellene a büntetőeljárás. Ennek következtében eladta debreceni lakását, a vételárból pedig rendezte a tartozásai egy részét. Az elkövető azonban így is csaknem 45 milliós kárt okozott.

A csaló a hatóságokat is megpróbálta félrevezetni, ám miután nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, kiderült, hogy Brazíliába menekült. Onnan végül 2021 decemberében tért haza, a rendőrök pedig már a Liszt Ferenc Repülőtéren várták. A Debreceni Járásbíróság döntése jogerőre emelkedett, azt az ügyészség, a vádlott, valamint annak védője is tudomásul vette.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Ezek a legnépszerűbb hazai úti célok a pünkösdi hosszú hétvégén

A nyári szünet előtt még egy hosszú hétvége kedvez az utazókedvűeknek: a pünkösdi hosszú hétvége közel annyira népszerű, mint a húsvét volt.

Szentkirályi Alexandra Gyurcsány odaszólása miatt lépett be a Fideszbe

Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök odaszólása miatt lépett be a pártba Szentkirályi Alexandra, aki azóta kormányszóvivő is volt.