Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,90 Ft
Euró
387,48 Ft
Font
451,70 Ft
Bitcoin
65,716 $

Hányással és hasmenéssel járó megbetegedés söpört végig 130 emberen egy floridai körutazáson

Igen kellemetlen lehetett az út.

...svg content...Fotó: Unsplash/Georg Eiermann
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A New York Post egészségügyi tisztviselők közlése nyomán számolt be arról, hogy a Cunard Cruise Line Floridából induló hajójának fedélzetén rejtélyes módon több mint 130 ember szenvedett hasmenéssel és hányással járó megbetegedéssel. Az amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (CDC) szerdán egy figyelmeztetést is kiadott az ügyben.

A CDC közleménye szerint legkevesebb 120 utas és a személyzet 15 tagja – akik mind a Queen Victoria hajón utaztak – jelentették, hogy megbetegedtek azóta, hogy a hajó január 22-én elindult. A gyomor-bélrendszeri megbetegedés oka azonban egyelőre nem ismert. A CDC csupán annyit jegyzett meg a megbetegedések kapcsán, hogy a hajón tartózkodók körében a fő tünetek között hasmenés és hányás szerepelt. Soron kívül Orbán Viktor fontos bejelentéseket tehet péntek reggel, Robert Fico is téma lesz

A rejtélyes járványra reagálva a CDC közölte, hogy a hajótársaság elkülönítette a beteg utasokat és a személyzetet, és „a hajó járványmegelőzési és reagálási tervének megfelelően fokozta a tisztítási és fertőtlenítési eljárásokat” a hajón. Hozzátették, az egészségügyi ügynökség hajóhigiéniai programja jelenleg is figyelemmel kíséri a helyzetet a fedélzeten.

A CruiseMapper nyomkövető oldal szerint a Queen Victoria hajó – mely több mint 2000 utas befogadására alkalmas – január 22-én indult el 16 éjszakás útjára a floridai Fort Lauderdale-ből. A hajó a tervek szerint február 7-én megáll San Franciscóban, majd öt nappal később kiköt Honoluluban.

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.

Nagyon közel került a Barcelona a második hely megszerzéséhez a Real mögött

A Girona már csak a csodában bízhat, miután két meccse van hátra a spanyol bajnokságban, és jelenleg 4 pont a hátrányuk.

Ezért fontos, hogy ne írjanak keveset kézzel a gyerekek

Manapság már egyre kevesebbet írunk kézzel, viszont annál többet pötyögünk az okoseszközeinken. Egy új kutatás szerint azonban előbbi a kreativitás és a gondolkodás fejlesztésében is segíthet.