Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,037 $

Hárman meghaltak és többen megsérültek, miután összedőlt egy épülő hangár

A baleset idején több tucat ember dolgozott a helyszínen.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Észak-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

A helyi hatóságok közlése szerint összeomlott egy épülő hangár az idahói Boise-ban, amelynek következtében három ember életét vesztette, s kilencen megsérültek, közülük öten válságos állapotban vannak. A New York Post beszámolója alapján az incidens szerda délután 5 óra körül, a repülőtér területén történt.

Egy szemtanú arról nyilatkozott a lapnak, hogy amikor hazafelé tartott a 84-es autópályán, legalább 20 járművet, köztük rendőrautókat, mentőautókat és tűzoltóautókat látott a repülőtér irányába igyekezni. Illetve messziről úgy látta, hogy a hangár valahol középtájban, M-alakban omlott össze, a falak egy része pedig még állt. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Nem tudni, miért dőlt össze a hangár, de már vizsgálat indult az ügyben. Aaron Hummel tűzoltó szerint katasztrofális volt a helyzet, majd hozzátette: a baleset idején sokan a magasban voltak, emelőn dolgoztak, az áldozatok közül többen is ennek következtében vesztették életüket. Valamint egy daru is összeomlott az incidens során.

A cikk szerint egy 6,2 millió dolláros projekt keretében a Jackson Jet Center (magánrepülőgépek bérbeadásával és karbantartásával foglalkoznak) számára épült volna a nagyjából 3600 négyzetméteres hangár. A cég vezérigazgatója, Jessica Flynn egy nyilatkozatban azt írta, mélységesen sajnálják a történteket, s együtt éreznek minden érintettel, hozzátartozóval.

Megjegyezte, a baleset idején több tucat ember dolgozott a helyszínen, s valóban egy épülő hangár dőlt össze. Kiemelte, egyelőre kérdéses, mi történhetett pontosan, de ki fogják deríteni, mi az igazság. „Most arra összpontosítunk, hogy támogassuk csapatunkat és partnereinket ebben a nehéz időszakban” – zárul a közlemény.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.