Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Kiderült, mennyivel lesz olcsóbb a Budapest-bérlet márciustól

Karácsony Gergely főpolgármester szolgált részletekkel ennek kapcsán.

...svg content...Fotó: MTI/Mónus Márton
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, korábban megállapodás született Lázár János építési és közlekedési miniszter, valamint Karácsony Gergely főpolgármester között a Budapest-bérletek felhasználhatóságáról, így a korábbi hírekkel ellentétben nem fog megszűnni, felhasználható lesz a MÁV, a Volán és a HÉV járatain is márciust követően.

Egyúttal arra is fény derült, hogy március elsejétől, tíz év után először csökkenni fog a Budapest-bérlet ára, de azt, hogy mennyivel, akkor még nem lehetett tudni. Nemrégiben viszont Karácsony Gergely több részletet is megosztott ennek kapcsán, ugyanis a Facebook-oldalán megjelent bejegyzésben azt írja, csupa jó hírrel tud szolgálni.

„Március 1. után is érvényes marad a Budapest-bérlet minden városon belüli közösségi közlekedési szolgáltatóra, ráadásul tíz év után ismét csökkentjük az árát: 9500 helyett 8950 forintba kerül majd!” – emelte ki. Majd azzal folytatta: „A választási programomnak megfelelően ingyenessé tettük a közösségi közlekedést a 14 évnél fiatalabbak és a regisztrált álláskeresők számára”.

Hangsúlyozta, tíz évig a száguldó infláció ellenére sem emelték a bérletek árát. „Most pedig – a megyei és az országbérletek Budapesten való elfogadásával összefüggésben – még csökkentjük is az árat” – fogalmazott. Végül a főpolgármester azzal zárta a bejegyzését, hogy hozzátette:

„Az új bérletrendszerrel a budapestiek és a Budapestre érkezők is olcsóbban utazhatnak. De a budapestiek duplán jól járnak. Az egyszerűbb és olcsóbb bérletvásárlással az agglomerációból érkezők közül többen választják majd a közösségi közlekedést az autó helyett. Budapest fellélegezhet!”.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.