Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,10 Ft
Euró
388,38 Ft
Font
450,95 Ft
Bitcoin
62,238 $

Újabb részletek láttak napvilágot a farkaseltűnések kapcsán

A lelőtt svájci farkas ügyében nyomozó hatóságok öt egyed koponyáját találták meg egy telephelyen.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Bűnügy

Koós Alexandra

Szerkesztő

Szerda reggel két putnoki vadász otthonán ütött rajta a rendőrség és vitték el bilincsben az ott élő két férfit, illetve több órás házkutatást tartottak náluk. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Hírportál, a boon.hu megkeresésére az ORFK kommunikációs szolgálata megerősítette, hogy január 24-én Putnokon a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hajtott végre helyszíni intézkedést.

Egyúttal leszögezték: a nyomozás érdekére tekintettel bővebb tájékoztatást nem adhatnak. A hírportál információi szerint a 250 ezer forint értékű jeladós szürke farkas – amelyet az elfogott vadász 9 éves fia tavaly áprilisban ölt meg, miközben a gyerek a másik gyanúsított felügyeletére volt bízva – kilövése után kezdett az NNI nyomozni a vármegyében a farkaseltűnések kapcsán. Soron kívül David Pressman két szóval kommentálta Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij beszélgetését

Az állatokat megfigyelő természetvédelmi szakemberek azt állítják, amióta a farkasok újra megtelepedtek Borsodban, rendszeresen eltűnnek közülük egyedek, ez pedig aggodalomra ad okot. Hozzátették, minden évben több illegális farkaselejtésről szereznek tudomást, valamint a vadkamera-felvételek elemzése során rendszeresen jelennek meg mellső vagy hátsó lábukon feltehetően lövéstől sérült egyedek.

Sokszor a tetemek elő sem kerülnek, ha mégis megtalálják őket, akkor kilövés vagy mérgezés nyomait is mutatják. Ezek a bűncselekmények rendszerint rejtve maradnak, illetve a kevés ismertté vált esetben a rendőrségi nyomozások ritkán tudnak eredménnyel járni – emelik ki a cikkben. Most azonban az NNI nyomozásának köszönhetően úgy tűnik, hogy minimum hárman horogra akadtak, akiket a héten be is gyűjtöttek.

Több helyről megerősített információk szerint ugyanis Putnok után egy másik település határában is megjelentek a rendőrök egy telephelyen, ahol öt farkas koponyáját találták meg. A hírportál értesülései szerint nem a telephely tulajdonosa, hanem egyik vezetője lehet felelős az ügyben. Egyelőre kérdéses, mi lehet az ügyekből, de állítólag a vadászokat már hazaengedték és egyelőre nem kezdeményezték a letartóztatásukat sem.

Röpködtek a bírságok a vissza nem vitt ajánlóívek miatt

A Nemzeti Választási Bizottság több mint négy millió forint bírságot szabott ki a határidőre vissza nem vitt ajánlóívek miatt.