Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,81 Ft
Euró
386,90 Ft
Font
452,06 Ft
Bitcoin
66,976 $

A miniszterelnök főtanácsadója nagy hírrel szolgált a nyugdíjasok és hozzátartozóik számára

Egy hiánypótló szolgáltatásról van szó.

...svg content...Fotó: MTI/Soós Lajos
Egészség/Életmód

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója egy, a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben osztotta meg követőivel, hogy már több mint 500 ezren regisztráltak a Gondosórára, a szolgáltatás indítása óta 6500 súlyos, életmentő helyzetben segítettek már a diszpécserközpont munkatársai.

Bejegyzésében a politikus kitért arra, hogy Gondosóra nem csak életmentésre alkalmas, eddig több mint 38 ezer hétköznapi esetben is megnyugtató megoldást tudott adni a segélykérőnek, ennek nyomán pedig mindenkit arra biztat, hogy regisztrálja 65 éven felüli családtagját, és ajánlja a szolgáltatást másoknak is.

A főtanácsadó posztjában hangsúlyozta, „a Gondosóra program nemzeti ügy, hiszen idős szeretteink biztonsága mindannyiunk számára kiemelten fontos”. Érdekességképpen Nyitrai megosztotta, hogy a Gondosóra legidősebb felhasználója a 106 éves Gizi néni, akinek jó egészséget kívánt.

Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Ma már 10 hajléktalan ember közül 4 elmúlt 60 éves, többségük pedig beteg és munkaképtelen.

Ilyen repjegyárra számítson, aki repülővel érkezne a nyári futball Európa-bajnokságra

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság hatására jelentősen megnőtt a Németországba irányuló repülőjegyek iránti kereslet Magyarországról.