Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Síelők ütköztek össze az Alacsony-Tátrában, egyikük rengeteg vért vesztett

A 23 éves fiatal belehalhatott volna a nagy vérveszteségbe, ha nem síel arra épp egy orvos.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Európa
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

A Paraméter a Noviny.sk beszámolójára hivatkozva azt írja, egy 23 éves magyar síelő megpróbálta elkerülni, hogy másokkal ütközzön, de ennek ellenére súlyos balesetet szenvedett Jasnánál, az Alacsony-Tátrában. Ezt követően Peter Húska hegyi mentő és társai érkeztek a helyszínre segítséget nyújtani.

Ott a földön fekve találták a sérültet, mellette egy lengyel orvossal, aki teljesen véletlenül épp tanúja volt a balesetnek. Mint kiderült, a fiatal síelőnek esés közben mély sebe keletkezett, amit a legnagyobb valószínűség szerint a síléce éle okozott. Emiatt sok vért vesztett, az orvos viszont improvizálni tudott egy nyomókötést a lábán. Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

Gyanús volt ugyanis, hogy a síelő ütőere is megsérült, így elvérezhetett volna, ha épp nincs ott a segítség. A cikk szerint egy szakaszon a hegyi mentők hozták a sérültet, míg el nem jutottak vele olyan helyre, ahol a mentőhelikopter le tudott szállni. Végül Liptószentmiklósra szállították kórházba, az állapota ekkor már stabil volt.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy a hét elején lezuhant egy Agusta A119 Koala típusú helikopter egy kanadai síterep fölött, amelynek következtében legkevesebb három ember vesztette életét, s többen megsebesültek. A rendelkezésre álló információk szerint a halálos áldozatok olasz állampolgárok (dél-tiroliak) voltak, és a sérültek között is vannak olaszok.

Az incidens egészen pontosan Brit Columbia tartományban, Terrace településtől északra történt, ám azt egyelőre nem tudni, pontosan hányan tartózkodtak a fedélzeten. Az is kérdéses, mi okozhatta a balesetet, azt viszont a hatóságok megerősítették, hogy négyen válságos állapotban kerültek kórházba.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.