Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,78 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
63,217 $

Akadozhat a TAJ-ellenőrző rendszer, karbantartás lesz

Az kérdéses, mindez összefüggésben áll-e a kormányablakokat érintő szerdai leállással.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) Jogviszony-ellenőrző rendszerében (OJOTE) rendkívüli karbantartás (rendszerátállás) miatt január 27. éjféltől január 28. 24 óráig szolgáltatáskiesés várható – erősítette meg a 24.hu értesüléseit a szervezet. Egyúttal azt is közölték:

A karbantartás tervezett és szervezett módon, a rendszer fejlesztése és üzembiztos működésének biztosítása érdekében történik. Elsősorban az éjszakai órákban dolgoznak és a legkevésbé terhelt időszakban várható fennakadás. Továbbá a NEAK jelezte, mindez a receptfelírást és a betegek ellátását semmilyen módon nem érinti. Soron kívül Kiderült, mely kocsikat keresi most mindenki

„A NEAK előzetesen értesítette a társszervezeteket, érintetteket a karbantartás tényéről és az esetleges szolgáltatáskiesésről” – közölték. A Népszava megjegyzi, az viszont kérdéses, mindennek köze van-e ahhoz, hogy szerdán nem lehetett bizonyos ügytípusokat elintézni a kormányablakokban és az okmányirodában.

Mint kiderült, a személyi okmányokkal és a gépjárművekkel kapcsolatos ügyeket nem lehetett elintézni, a dolog hátterében pedig az informatikai rendszerben fellépő probléma állt. Ám egy, a kormanyhivatalok.hu oldalon korábban megjelent tájékoztatásban megerősítették, hogy azóta sikerült orvosolni a problémát.

Itt az újabb mérföldkő, nagy földgáz-üzletet kötött a Mol-csoport

A Mol-csoport ezúttal Azerbajdzsánnal kötött egy nagyon fontos üzletet.

Ázsia Expressz: újabb páros búcsúzott, drámai volt a vége

Újabb hajszán van túl az Ázsia Expressz mezőnye, aminek a végén egy páros számára véget ért a verseny a világ másik felén.