Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,814 $

Péntek estére az egész országot masszív felhőzet borítja majd, napközben 10 fok is lehet

Helyenként csapadékra is kell számítani.

...svg content...Fotó: Depositphotos
Belföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A HungaroMet előrejelzése szerint az ország nagy részén csütörtökön felhőátvonulások várhatók többórás napsütéssel, éjszaka pedig nagy területen csökken a felhőzet. Északkeleten, keleten viszont hajnalban, reggel is előfordulhatnak felhősebb körzetek, arrafelé néhány helyen előfordulhat futó zápor, éjjel esetleg havas eső, hózápor.

Pénteken főként a Dunától keletre még több órára kisüt a nap, azonban eközben frontális felhőzet terjeszkedik kelet felé, amely az esti, késő esti órákra fokozatosan beborítja az országot. Napközben még inkább csak a Dunántúlon helyenként, késő délutántól, estétől viszont északnyugat felől egyre többfelé várható csapadék – zömmel eső, zápor. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

A csütörtök estig, késő estig sokfelé erős, viharos északnyugati, nyugati szél éjszakától fokozatosan veszít erejéből, de helyenként pénteken napközben is élénk, erős maradhat. Péntek délután átmenetileg nagy területen délnyugatira, majd estétől ismét fokozatosan északnyugatira fordul a szélirány, és ekkor a Dunántúlon már ismét lehetnek viharos lökések.

Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3 fok között, a szélcsendes helyeken néhol az alatt alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken többnyire 5, 10 fok között várható, de az északkeleti határ közelében néhol ennél kissé hidegebb is lehet.

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.