Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,27 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
62,283 $

Enged a fagy, a napsütés mellett viharos szélre számíthatunk csütörtökön

Péntektől már barátságosabb időben bízhatunk.

...svg content...Fotó: unsplash
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Várható időjárás az ország területén csütörtök éjfélig: Estefelé északnyugat felől határozottan elkezd szakadozni, csökkenni a felhőzet, de főként a délnyugati és északkeleti részeken még hajnalban is lehetnek felhős, párás, néhol ködös tájak. Elszórtan lehet időszakos eső, zápor, északkeleten hózápor, hajnalra legkésőbb a déli országrészben is megszűnik a csapadék.

Csütörtökön a felhőátvonulások mellett többórás napsütés valószínű, az északkeleti tájakon azonban a nap nagyobb részében továbbra is több lehet a felhő. Elvétve előfordulhat zápor. A délnyugati, nyugati szél sokfelé élénk lesz, majd estétől feltámad a nyugatira, északnyugatira fordul a szél, és csütörtökön már sokfelé erős, viharos széllökések is várhatók. Soron kívül Donald Trump Izrael helyében lecsapna Irán nukleáris létesítményeire

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 7 fok között valószínű, gyenge fagy a Dunántúl szélárnyékos, kevésbé felhős délnyugati, nyugati részein valószínű, illetve az északkeleti határnál. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön többnyire 10 fok körül alakul, északkeleten lehet hidegebb idő.

Időjárási helyzet Európában: Változékony, mozgalmas idő Európa északi felén jellemző a Jocelyn nevű viharciklonnak köszönhetően, ami erősen viharos, helyenként orkán erejű széllel érte el az északnyugati partvidéket. Jelentősebb csapadékot a Brit-szigeteken, valamint Skandinávia déli és Németország északi részein okozott.     

Középpontjával az Ibériai-félsziget fölött egy anticiklon helyezkedik el, melynek hatására Délnyugat- és Dél-Európában napos, száraz, kifejezetten enyhe az idő. Spanyolországban 20 fok köré melegszik fel a levegő. Keményebb fagy csak a skandináv országok északi részein és a Kelet-európai-síkságon fordul elő. A Kárpát-medence időjárását a fent említett viharciklon határozza meg legyengült formában, melynek melegfrontja után hidegfrontja is átvonul felettünk a mai nap során. A front mögött csütörtökön már általában több órára kisüt a nap.

MTI

 

Magyar Péter „hatalmas tömeget” ígér a közmédia épülete elé, és élő felszólalást követel

Egyelőre nem tudni, pontosan hányan lesznek ott a Magyar Péter által szervezett demonstráción szombaton, de a Tisza Párt vezetője hatalmas tömeget vizionál.