Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,84 Ft
Euró
387,72 Ft
Font
450,63 Ft
Bitcoin
60,948 $

Így deríthetjük ki, hogy ellopták-e az internetes jelszavunkat

Nagyon egyszerű végrehajtani az ellenőrzést, csak pár lépést kell követni.

Fotó: Unsplash
Smart

Koós Alexandra

Szerkesztő

A biztonsági szakértők időről időre felhívják a figyelmet, mennyire fontos az, hogy biztonságosan böngésszünk, vásároljunk vagy tegyünk bármi egyebet az interneten. Erre vonatkozóan sokan konkrét lépéseket is tettek, például víruskereső szoftvereket és tűzfalakat használnak, vagy VPN-előfizetéssel böngésznek a neten, tulajdonképpen anonim módon.

Az elővigyázatosság mellett azonban tudatosságra is szükség van, így érdemes elkerülni a jelszavak újrahasználását, valamint az ismeretlen alkalmazások és bővítmények telepítését. Éppen erre szolgál a Chrome böngésző biztonsági ellenőrzése, amely gyors és egyszerű módja annak, hogy felmérjük böngészőnk biztonságát – írja a 24.hu a Slashgear nyomán. Soron kívül 300-ra emelkedett az afganisztáni áradások halálos áldozatainak száma

A Google 2020-ban indított szolgáltatása rendszeresen ellenőrzi a feltört jelszavak, a rosszindulatú bővítmények és az elavult szoftverek listáját is. Emellett személyre szabott ajánlásokat és emlékeztetőket is beállíthatunk magunknak annak érdekében, hogy lépést tarthassunk a legújabb fenyegetésekkel, és a lehető legbiztonságosabbá tegyük a felhasználói élményt – emelik ki a cikkben.

A Chrome böngésző asztali változatában igazán egyszerű végrehajtani egy ellenőrzést: a Google Chrome megnyitása után kattintsunk a jobb felső sarokban található három ponttal jelzett menüre, menjünk a beállításokhoz, majd válasszuk az adatvédelem és biztonság fület a képernyő bal oldalán található eszköztárban.

Végül kattintsunk a kék ellenőrzés most gombra a képernyő közepén, s végezzük el a böngésző által ajánlott módosításokat. Androidon az első két lépés azonos, ezt követően azonban a biztonsági ellenőrzés elemre kell kattintani, ahol szintén meg fog jelenni az ellenőrzés most jelzés a jobb alsó sarokban – teszik hozzá. De a közösségi médiában is fontos, hogy óvatosak legyünk, most is terjed egy új átverés.

Átvette a vezetést a Manchester City, az Arsenal már csak a második

36 mérkőzés után a Manchester City vezeti az angol bajnokságot 2 ponttal az Arsenal előtt, akiknek fel van adva a lecke.

20 perc alatt három gólt kapott az MTK-t a Puskás Akadémiától

20 perc elegendő volt ahhoz a Puskás Akadémiának, hogy három gólt lőjön az MTK otthonában, és eldöntse a 3 pont sorsát.

Sorozatban harmadik győzelmére készül a Chelsea, élőben közvetíti a televízió

A Chelsea idén nem sok alkalommal nyert egymás után három mérkőzést, és ez most sikerül, meglehetősen jó hangulatban várhatják a végjátékot.