Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,91 Ft
Euró
385,22 Ft
Font
451,05 Ft
Bitcoin
69,824 $

Egyszerre 21 izraeli katonával végeztek egy robbantásban Gázában

Rendkívül balszerencsések voltak azok az izraeli katonák, akik egyszerre vesztették életüket Gázában egy épület felrobbantásának előkészületekor.

...svg content...Fotó: Az izraeli hadsereg csapást mér a Gázai övezet északi részére 2024. január 21-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a Gázai övezetben. MTI/EPA/Mohamed Szaber
Közel-Kelet

Kiss László

Szerkesztő

A katonák éppen robbanóanyagot készítettek elő két épület felrobbantásához, amikor egy közelükben lévő tankot támadás érte. RPG-vel lőttek rá a tankra, melynek hatására felrobbantak az előkészített robbanóanyagok, és az épületek beomlottak, maguk alá temetve ezzel a katonákat, akiken már nem lehetett segíteni.

Az izraeli hadsereg tájékoztatása szerint 21 katona vesztette életét a támadásban Gáza középső részén. A háború kezdete óta ez volt a legtöbb halálos áldozatot követelt támadás, melynek kacsán Izrael továbbra is vizsgálja a körülményeket, a robbanás okait. Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök hangsúlyozta, Izrael mindaddig folytatja a harcokat, amíg a Hamászt el nem pusztítják – írja a Sky News. Soron kívül Érdemes figyelni, több banknál is jelentősen megemelkedtek az éves díjak

A miniszterelnök is megemlékezett a 21 elhunyt katonáról, akiket hősöknek nevezett, és akik az életüket adták a nagy célért. Sok fiatal izraeli katona már nincs életben a több mint 100 napja zajló háború eredményeként, ami Gázában vívnak a Hamász terroristái ellen, miközben az USA és a britek ismét légitámadást indítottak a húszi lázadók ellen Jemenben.

Izrael szerint a Hamász katonai állásként használja a gázai kórházakat, amit azonban tagadnak az érintettek. Az egészségügyi személyzet szintén tagadta, hogy erről lenne szó, míg a bizonyítékok mást sugallnak. Izrael kormánya azt követően indított támadást, háborút a Hamász ellen, hogy az október elején terrortámadást hajtottak végre az országban, ami 1200 halálos áldozatot követelt.

Földméretű bolygót fedeztek fel, amely akár százmilliárd évig is létezhet

De van egy apró bökkenő, ugyanis a csillaga nem volt túl kegyes hozzá.

Fontos újítás lendíthet nagyot a magyar egészségügy helyzetén

A kormány júliustól teljeskörűen bevezeti az új betegút-menedzselő rendszert, amely lehetővé teszi a páciensek számára, hogy maguk jelölhessék ki az orvosi vizsgálatok időpontját.