Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,103 $

Több járat törlését is bejelentette a Lufthansa

Nem várt problémák miatt több járatát is törölni kényszerül a népszerű légitársaság.

...svg content...Fotó: Pexels / Illusztráció
Külföld

Szabó Kata

Szerkesztő

Hajtómű problémák következtében felmerült karbantartási igények miatt járatokat töröl tavaszi menetrendjéből a Lufthansa – közölte pénteken a társaság a német dpa hírügynökség érdeklődésére.

A járattörlés egyebek között a Frankfurt-Kolozsvár és Frankfurt-Temesvár járatokat érinti március 1-től. Március 31-től pedig megszűnnek a Frankfurt-Friedrichshafen és München-Leipzig belföldi német járatok, valamint az Innsbruck és Linz ausztriai célállomások is. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Összesen heti 100 járatot szüntetnek meg.

Carsten Spohr, a Lufthansa vezérigazgatójának korábbi nyilatkozata szerint a Lufthansa csoport 64 repülőgépét érinti a Pratt & Whitney gyártó hajtóműveinek problémája. A gyártó világszerte visszahívta a hajtóműveit a turbinák karbantartására, mert hibás fémport használt a turbinakorongok és más alkatrészek gyártása során. Ezeket a gépeket a Lufthansa saját karbantartó érdekeltsége, a Lufthansa Technik fogja átvizsgálni.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.