Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,54 Ft
Euró
387,76 Ft
Font
452,28 Ft
Bitcoin
66,224 $

Magasabb nyereményösszegek várják a Szerencsejáték Zrt. játékosait

Miután január 1-től már nem terheli személyi jövedelemadó a lottónyereményeket, magasabb összegeket vihetnek haza a szerencsések.

...svg content...Fotó: Depositphotos A kép illusztráció.
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Mint ismert, 2024. január 1-től a lottónyeremények személyi jövedelemadó mentességet élveznek. A nyeremények után járó adót eddig a Szerencsejáték Zrt. fizette meg a játékosok helyett, ám az szja-kötelezettség megszűnésének köszönhetően a lottójátékoknál ezentúl nagyobb nyereményösszeg várja a játékosokat.

A vállalat beszámolója szerint az Ötöslottó esetében átlagosan 10,3%-kal nőnek a nyeremények. A legalsó és legfelső nyerőosztályban azonban 13%-os lesz a növekedés. A Hatoslottónál átlagosan 10,3%-kal nőnek a nyeremények. A legalsó és legfelső nyerőosztályban azonban 12%-os lesz a növekedés. Soron kívül Üvegszilánkok voltak a gyermekek ebédjében az iregszemcsei általános iskolában, többen megsérültek

Eközben a Skandináv lottó esetében átlagosan 10,4%-kal nőnek a nyeremények. A legalsó és legfelső nyerőosztályban azonban az Ötöslottóhoz hasonlóan 13%-os lesz a növekedés. A Jokernél azonban nagyobb mértékben emelkednek a nyeremények összegei: a fix nyereményösszegek minden nyerőosztályban 25%-kal nőnek.

Természetesen nem marad ki a sorból a Luxor sem, melynél minden nyerőosztályban 10,3%-kal nőnek a nyeremények. Az Eurojackpot esetében minden nyerőosztályban 17,6%-os a növekedés, ugyanakkor a legfelső két nyerőosztálynál nincs változás (5+2 és 5+1 találat esetén).

Végezetül a Puttónál a 4+1-es nyereményosztályban az eddigi „tétvissza” helyett a tét kétszeresét nyerhetik a játékosok. A Kenó esetében pedig a Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint 16 nyerőosztályban emelkedett a nyereményszorzó, így az elérhető legnagyobb főnyeremény 2 milliárd 625 millió Ft.