Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,63 Ft
Euró
385,13 Ft
Font
450,71 Ft
Bitcoin
71,083 $

Rávetették magukat a magyarok az értékpapírszámlákra

Varga Mihály pénzügyminiszter tájékoztatása szerint meghaladta a 10 ezret az online nyitott értékpapírszámlák száma.

...svg content...Fotó: Varga Mihály pénzügyminiszter a költségvetés aktuális helyzetéről tart sajtótájékoztatót a Pénzügyminisztériumban 2024. január 4-én. A miniszter elmondta, hogy az idei év a gazdasági növekedés erősítésének az éve, a költségvetés helyzete továbbra is stabil. MTI/Balogh Zoltán
Gazdaság

Takács Petra

Szerkesztő

December 11-én indult a gyors és egyszerű azonnali online értékpapírszámla-nyitás a Magyar Államkincstárban. Az így megnyitott számlák száma csütörtökre meghaladta a 10 ezret, állampapír állománya megközelíti a 9 milliárd forintot – jelentette be legfrisseb Facebook-bejegyzésében Varga Mihály pénzügyminiszter.

Hangsúlyozta, az állampapír a legbiztonságosabb befektetési lehetőség Magyarországon: kiszámítható, inflációkövető hozama mellett kamatadó-mentes és állami garancia védi. A magyar gazdaság önállósága és Magyarország szuverenitása szempontjából is kulcsfontosságú, hogy az államadósság nagyobb része ne külföldi, hanem magyar kézben legyen: 2010 óta a lakosság részaránya az adósságfinanszírozásban 3 százalékról 20 százalék fölé emelkedett – tette hozzá a miniszter. Soron kívül Szentkirályi Alexandra lassan szinte félve vezet Budapesten a kátyúk miatt (videó)

(MTI)

Publicus: Karácsony Gergely magabiztosan vezet

A főpolgármester akkor is győzne, ha Szentkirályi Alexandra vagy Vitézy Dávid visszalép egymás javára.

Még mindig kirúghatja a Barcelona Xavit

Xavi jövője nyitott maradt, miután a Barcelona elnöke elégedetlen vele, és hamarosan ismét személyesen fognak beszélgetni.

Öt autó rohant egymásnak az M7-esen Törökbálintnál

Több autó is egymásnak rohant az M7-es autópályán Törökbálintnál, ami miatt az érintett szakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.