Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,008 $

A rendszerváltás óta nem volt olyan alacsony az álláskeresők száma, mint tavaly

Történelmi eredményről számolt be a Nemzetgazdasági Minisztérium.

...svg content...Fotó: Depositphotos
Gazdaság

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Nemzetgazdasági Minisztérium közlése szerint a rendszerváltás óta nem volt olyan alacsony a regisztrált álláskeresők száma, mint 2023-ban. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat tavaly átlagosan havi 232 ezer fő álláskeresőt tartott nyilván, amely további 6 ezer fővel volt kedvezőbb az eddigi 2022-es rekordévhez képest.

A havi adatokat tekintve kiemelhető, hogy decemberben 225 ezer alá csökkent az álláskeresők száma, ami a 2. legalacsonyabb szám az elmúlt három évtizedben. A kormány célja, hogy a gazdasági növekedés helyreállítása érdekében a fogyasztás növelése és a beruházási ráta 25%-os szint felett tartása mellett folyamatosan növelje az aktivitást, azaz belátható időn belül minél több magyar térjen vissza az elsődleges munkaerőpiacra. Soron kívül Verőcei halálos hajóbaleset: felvételek a kutatásról az eltűntek után

Az aktivitás elősegítése érdekében szerdától lehet pályázni a vállalkozásoknak a generációváltást támogató programra. A 2,6 milliárd forintos forrásból induló újszerű programban bérkiegészítésre pályázhatnak a vállalkozások munkaerő-utánpótlásuk zökkenőmentes lebonyolítása érdekében.

A program célja, hogy az új generációk vagyis a regisztrált pályakezdő álláskeresők a tapasztalt, nyugdíj előtt álló munkavállalóktól tanuljanak. A támogatással több száz pályakezdő álláskereső állhat munkába és szerezhet rövid időn belül olyan tapasztalatot, ami garanciát jelent a munkaerőpiacon való helytállásra. A program részleteiről a lebonyolító OFA weboldalán lesz érhető a részletes tájékoztatás.

Bajnok a Manchester City, ismét lemaradt az aranyéremről az Arsenal

Az Arsenal közel lehetetlen helyzetből várhatta az angol bajnokság utolsó fordulóját, aminek a Manchester City volt a legnagyobb esélyese.

Győzelemmel köszöntek el Szoboszlaiék Klopptól a Liverpoolnál

A Liverpool számára már az utolsó forduló előtt eldőlt, hogy a harmadik helyen fejezik be a szezont, de nem volt mindegy, milyen hangulatban köszönnek el Jürgen Klopptól.